Nova vest
Fudbal

Petak, 27.08.2010.

20:17

"Očekujemo temeljnu istragu"

Fudbalski klub Partizan saopštio je da od belgijske policije očekuje efikasno i temeljno delovanje u istrazi o napadu huligana na navijače crno-belih u Briselu.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Navijači Partizana napadnuti su 24. avgusta pred revanš meč plej-ofa za ulazak u Ligu šampiona protiv Anderlehta.

"Nadamo se da će organi reda u Belgiji brzo otkriti počinioce ovog napada, koji je imao sva obeležja linča, i privesti ih pravdi. Očekujemo da će evropskoj javnosti saopštiti identitet tih lica i povod za takvo nasilje" stoji u saopštenju Partizana.

"Smatramo da su vlasti i garđani Srbije, zbog sopstvenog ponašanja u sličnoj situaciji, to i zaslužili", dodaje se u saopštenju Partizana.

"Crno beli" su zahvalili zdravstvenim radnicima "na efikasnoj i stručnoj intervenciji", kao i diplomatskim predstavnicima Srbije u Briselu "na pažnji i pomoći koju su pružili povredjenima".

Od trojice povređenih najteže je prošao Dejan Glamolčak, koji je zadobio povrede u predelu glave.

"Evropska fudbalska unija, nacionalni savezi i klubovi širom kontinenta, uz pomoć lokalnih organa reda, činili su i čine velike napore da se nasilje iskoreni sa fudbalskih stadiona. Na žalost, fudbalski činioci ne mogu da utiču na dogadjaje na ulicama gradova u kojima se utakmice odigravaju", navode predstavnici srpskog prvaka.

U Partizanu poručuju da bi želeli da "ono što se dogodilo na ulicama Brisela bude još jedna opomena svima u Evropi da niko ne sme da bude izložen nasilju i životnoj opasnosti samo zato što dolazi iz druge zemlje, ili nosi obeležja nekog fudbalskog kluba".

"Koristimo ovu priliku da se još jednom zahvalimo navijačima na podršci koju su nam pružali tokom kvalifikacija za Ligu šampiona. U Briselu su umeli da nadjačaju neuporedivo brojnije domaće pristalice. Ujedinjeni sa igračima i drugim segmentima kluba pokazali su da nijedan rezultat nije nemoguć", zaključuje se u saopštenju "crno-belih".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve