Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 26.08.2010.

20:00

Stanojević zadovoljan, kapiten nije

Aleksandar Stanojević zadovoljan je žrebom grupa za Ligu šampiona, koji je srpskom prvaku za rivale dodelio Arsenal, Šahtjor i Bragu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Stanojević je želeo da njegov tim izbegne grupu sa Lionom i Benfikom, a želje je bila Barselona uz PAO i Kopenhagen. Ipak, naglasio je da nema lakih protivnika u elitnom takmičenju.

"Nosilac naše grupe, Arsenal, veoma je atraktivan protivnik. O Šahtjoru i Bragi ne bih trošio reči. Smatram da su veoma jaki rivali i da iziskuju maksimalnu pažnju i posvećenost", rekao je Stanojević.

Mladi stručnjak je istakao da mu je želja da "crno-beli" odigraju hrabro, da prikažu ono što umeju i da ne dozvole protivnicma da ih pritisnu na njihovu polovinu terena.

"Nadam se da možemo da prevaziđemo domet iz 2003. godine, kada smo u grupi sa madridskim Realom, Portom i Olimpikom iz Marseja osvojili tri boda", poručio je Stanojević.

Kapiten Mladen Krstajić nije zadovoljan rivalima u Ligi šampiona jer su ekipe jake, a ne i previše atraktivne.

"Rivali su nam jaki, ali nisu dovoljno atraktivni. Svi će očekivati da prođemo dalje. Bolje da smo izvukli 'grupu smrti'. Sad moramo da pokažemo da se možemo ravnopravno boriti u Ligi šampiona".

Saša Ilić je pre sedam godina igrao najelitnije klupsko takmičenje, a smatra da je grupa nije ni najlakša, ni najteža.

"Moglo je da bude bolje, ali i gore. Imamo šanse da dočekamo proleće u Evropi. Moramo da igramo kao protiv Anderlehta. Braga je veoma ozbiljna ekipa, 2003. nam je najteže bilo protiv Portugalaca (Porto). Arsenal među pet najboljih ekipa u Evropi".

Brazilac Kleo, koji je sve očarao svojim nastupima u kvalifikacijama i bio jedan od najzaslužniji za veliki uspeh, deli mišljenje svog trenera.

"Želimo da napunimo stadion na svim mečevima i da navijačima pružimo još razloga za radost. Nikada ne obećavam golove, ali u svakoj utakmici želim da zatresem protivničku mrežu", zaključio je Kleo.

Predsednik kluba Dragan Đurić nada se proleću Partizana u Evropi.

“Ekipe su jake, naravno da nema slabih timova. Partizan ima relatovno dobar tim i ima šansu i nadam se da ćemo ostati do proleća u ovom takmičenju. Imamo pregovore za dva igrača, jednog napadača i jednog u odbrani i to će biti kraj naše pijace”.

Plasmanom u Ligu šampiona Partizan će zaraditi skoro deset miliona evra.

“Za razliku od drugih klubova u Srbiji, finansijska situacija u Partizanu nije problematična.Ali naravno da će ovo biti dobra injekcija i druge stvrati ćedoći na svoje. U celini, ovo je jako dobro i za nas i za srpski fudbal .”

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve