Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 26.08.2010.

15:11

Sivić objavio spisak mladih

Privremeni selektor mlade fudbalske reprezentacije Tomislav Sivić pozvao je 20 igrača za poslednje utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2011. godine.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Mlada selekcija Srbije 4. septembra u Kragujevcu dočekuje Hrvatsku, a tri dana kasnije gostuje na Kipru.

’Orlići’ imaju samo teoretske šanse da se plasiraju na Šampionat ’starog kontinenta’ jer se nalaze na trećem mestu u Grupi sedam sa devet bodova, pet manje od drugoplasirane Slovačke, dok je a čelu tabele Hrvatska sa 16 bodova.

Ovo je je nimalo zahvalna uloga, jer je malo vremena. Voditi reprezentaciju je veliki izazov i obaveza. Utakmice nemaju takmičarski značaj, ali su izuzetno važne, pogotovo ona koja će se igrati u srcu Šumadije protiv Hrvatske. Veci motiv ne treba. Igrači ce igrati kao da je finale Evropskog prvenstva, to garantujem. U oba meča ćemo ići na pobedu, jer reprezentacija Srbije drugačije ne sme“, rekao je Sivić.

Selektor mlade reprezentacije Srbije čestitao je Partizanu na plasmanu u Ligu šampiona i ocenio da je taj rezultat veoma važan za budućnost srpskog fudbala.

Sivić je dodao i da je na spisku trebalo da se nađe igrač sredine terena italijanske Fiorentine Adem Ljajić, ali je otpao zbog povrede.

Na spisku se nalaze:
Golmani: Marko Dmitrović i Branislav Danilović.
Odbrana: Vujadin Savić, Marko Jovanović, Slobodan Rajković, Siniša Stevanović, Nikola Leković i Milan Milanović.
Sredina terena: Slobodan Medojević, Filip Đuričić, Aleksandar Ignjovski, Nemanja Gudelj, Miloš Bosančić, Dušan Tadić, Marko Stanojević, Miralem Sulejmani i Saša Marković.
Napad: Nemanja Milić, Stefan Šćepović i Nenad Marinković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve