Nova vest
Fudbal

Sreda, 25.08.2010.

22:53

LŠ:Totenhem ubedljiv, Žilina prošla

U revanš utakmicama plej-ofa za plasman u Ligu šampiona Totenhem je opravdao ulogu favorita protiv švajcarskog Jang Bojsa i u Londonu slavio sa ubedljivih 4:0.

Izvor:

Autor:

Default images

Slovačka Žilina savladala je prašku Spartu i u drugom meču, ovoga puta na svom terenu slavila je sa 1:0.

Ajaks je u Amsterdamu pobedio kijevski Dinamo sa 2:1, Okser je dobio ruski Zenit sa 2:0 i nadoknadio rezultatski minus iz St. Petersburga, dok je danskom Kopenhagenu gol Otesena bio dovoljan da pobedi Rozenborga sa 1:0 i plasira se u Ligu šampiona.

Totenhem je u prvo meču u Bazelu gubio od Jang Bojsa sa 3:0, na kraju je "izvukao" prihvatljiv poraz od 3:2. U revanš meču na Vaj Hart Lejnu fudbaleri Harija Rednapa bili su ubedljivi. Klub iz Londona je poveo već u petom minutu preko Krauča, na 2:0 je povisio Džermejn Defo u 32. minutu. Piter Krauč je sa još dva gola u drugom poluvremenu doneo ubedljiv trijumf svom klubu.

Žilina je najavila da će biti treći slovački tim učesnik Lige šampiona već pobedom u Pragu nad Spartom od 2:0. Ekipa koju je prošle godine Partizan eliminisao u kvalifikacijama za Ligu Evrope prolaz u elitu potvrdila je pobedom na svom terenu, a jedini gol na meču postigao je Česaj u 18. minutu.

Ajaks je u Kijevu odigrao 1:1 sa Dinamom. U revanšu na svom stadionu u Amsterdamu gosti su u prvom poluvremenu mogli da povedu, a dobre prilike imao je Gusev. Ipak Holanđani su poveli golom sjajnog Luisa Suareza. Urugvajac je postigao vodeći gol u 43. minutu. Miralem Sulejmani je u igru ušao u 73. minutu, a samo dva minuta kasnije kreirao je akciju iz koje postignut drugi gol. Kapiten mlade reprezentacije Srbije prošao je po levoj strani ušao u šescnaesterac i dodao loptu samom El Hamaduiu kome nije bilo teško da pogodi praznu mrežu.

Odmah posle primljenog gola reprezentativac Srbije Miloš Ninković zamenio je Guseva. Gosti su postigli gol u 84. minutu iz jedanaesterca, precizan je bio Ševčenko, ali ukrajinski tim nije imao snage za preokret.

Danski Kopenhagen je pobedio Rozenborg golom Otesena u 33. minutu, pa je zahvaljući golu u gostima obezbedio sebi mesto u Ligi šampiona.

Francuski Okser je u St.Petersburgu izgubio od Zenita sa 1:0. Ipak Francuzi su na svom stadionu poveli već u desetom minutu preko Hengbarta. Na 2:0 povisio je Jelen u 53. minutu, a domaćinima je posao olakšan kada su isključeni igrači gostiju, Malafejev u 65. i Hubočan u 80. minutu.

Kopenhagen - Rozenborg 1:0 (1:0), prvi meč 1:2
Otesen 33
Žilina - Sparta Prag 1:0 (1:0), prvi meč 2:0
Česaj 18
Totenhem - Jang bojs 4:0 (2:0), prvi meč 2:3
Krauč 5, 61, 78 (p), Defo 32
Okser - Zenit 2:0 (1:0), prvi meč 0:1
Hengbart 10, Jelen 53
Ajaks - Dinamo Kijev 2:1 (1:0), prvi meč 1:1
Suarez 43, El Hamdaui 73 -Ševčenko 84

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve