Više navijača teško povređeno

Jedan navijač Partizana ostao je bez oka, a drugi je zadržan u bolnici sa teškim povredama glave, rekao je konzul ambasade Srbije u Briselu, Dragan Milojević.

AKIzvor: B92, Beta Belgija
Podeli

Njih dvojica su povređeni u tuči koja se desila pre početka fudbalske utakmice Anderlehta i Partizana u utorak. Milojević je rekao da prema njegovim informacijama napad nema veze sa mečom.

"Grupa od tridesetak naših navijača krenula je sa stanice kroz nezgodan deo grada i tu je došla u sukob sa lokalnim stanovništvom, koje se okupilo u velikom broju i došlo je do tuče u kojoj je korišćeno razno oružje, ali, kako sam razumeo, nije bilo noževa i vatrenog oružja", rekao je Milojević.

Trojica navijača su teže povređena. Jedan je pušten iz bolnice sa oko 15 kopči. Navijač koji je ostao bez oka je iz Švajcarske i po njega je došla porodica, i svi su krenuli kući.

Najteže je prošao Dejan Glamolčak, koji je primljen sa teškim povredama glave, a njegova operacija je trajala oko osam sati. On se ne seća događaja, ali je u sredu popodne bio u svesnom stanju. Lekari u bolnici rekli su Milojeviću da ne mogu da daju nikakve prognoze o njegovom oporavku.

Milojević je rekao da ambasada Srbije prikuplja dokumentaciju i da će u četvrtak kontaktirati policiju nadležnu za slučaj, a potom će odlučiti o daljim koracima.

Očevidac događaja rekao je Beti da se desetak navijača Partizana šetalo Briselom pre početka utakmice, kada ih je napala veća grupa
ljudi i počela da tuče.

Čovek koji je prisustvovao dogadjaju rekao je Beti da je tuču posmatralo nekoliko policajaca koji se nisu mešali, a prebijanje jednog od njih opisao je kao "linč".

Fudbal

PSŽ odustao od Biševca

Srpski odbrambeni fudbaler Milan Biševac ostaće član Valensijena, pošto je, zbog visokog obeštećenja, Pari Sen Žermen odustao od najavljenog transfera.

Fudbal sreda 25.08. 19:29 Komentara: 5
strana 1 od 2 idi na stranu