Nova vest
Fudbal

Sreda, 25.08.2010.

08:12

Jakobs ne krivi promašaje sa penala

Trener Anderlehta Ariel Jakobs nije želeo da krivicu za eliminaciju prebaci na igrače koji su katastrofalno šutirali penale istakavši da je fudbal timski sport.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Anderleht je eliminisan od Parizana na penale 3:2, a Suares, Biljia i Busufa promašili su šuteve na skoro identičan način poslavši loptu visoko preko gola.

“Kada šutirate penal, to je odgovornos celog tima, ne samo onoga koji promaši. Ako je teren bio loš na tom mestu, bio je loš za igrače oba tima”.

Anderleht je revanš dočekao sa 2:2 iz prvog meča, ali je posle sat vremena u Briselu gubio sa 2:0. Ipak, za samo 15 minuta Belgijanci su uspeli da izjednače rezultat, ali ne i da ga preokrenu.

“Jednostavno smo morali da postignemo treći gol. Imali smo dovoljno prilika za to. Da smo dali još jedan to bi bio kraj za Partizan koji je izgledao mrtvo i sprženo”, istakao je posle meča Jakobs.

Anderleht će nastaviti učešće u evrokupovima, u Ligi Evrope, a pored toga očekuje ga i borba za odbranu titule u Belgiji.

Busufa: "Razočaran sam"

Busufa je u poslednjoj, petoj seriji šutirao preko gola i doneo "crno-belima" plasman u najelitnije evropsko takmičenje.

"Ne mogu da se setim kada sam poslednji put promašio penal. Nisam uspeo da postignem gol u najvažnijem trenutku, to je veliki udarac za mene", rekao je Busufa za klupski sajt.

"Gubili smo sa 0:2 i uz velike napore smo uspeli da izjednačimo. Oba tima su promašila po dva penala, pre nego što je Partizan bio precizan u petoj seriji. Posle toga, na mene je došao red da izjednačim, ali nisam uspeo. Veoma sam razočaran što nisam uspeo da produžim ispucavanje", dodao je marokanski fudbaler.

Busufa je rekao da ne želi da traži izgovore za promašaj, ali da je loše šutirao zbog lošeg terena.

"Teren oko 'bele tačke' je bio užasan, ali to nije izgovor. Nismo uspeli da ostanemo mirni u završnici i to nas je koštalo. Svi smo tužni što nismo uspeli da udjemo u Ligu šampiona", rekao je Busufa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

4 h

U fokusu

Vidi sve