Nova vest
Fudbal

Utorak, 24.08.2010.

21:41

Bez Stojkovića u kvalifikacije

Reprezentacija Srbije počeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2012. godine bez Vladimira Stojkovića, saznaju „Novosti“.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Standardni golman „orlova“ nije dobio poziv za utakmice protiv Farskih Ostrva i Slovenije, koje se igraju 3. i 7. septembra u Torshavnu i Beogradu.

Na taj način je selektor Radomir Antić ispunio želju 27-godišnjeg čuvara mreže koji je pre mesec dana poručio da bi „bilo bolje da ne bude pozivan dok ne reši klupski status“.

"Ako uskoro ne nađem klub, najbolje je da idem iz reprezentacije. Tako ću skratiti muke i sebi i selektoru Antiću. Zbog celokupne situacije oko mog statusa presija koju trpim je velika i s moje strane bi bilo korektno da se povučem“, rekao je Stojković krajem jula, uz napomenu da će se uvek odazvati ako selektor, ipak, odluči da ga zove.

Antić je u izbor za prijateljski meč sa Grčkom uvrstio Stojkovića, ali za start kvalifikacija to neće biti slučaj. Željko Brkić je vraćen u nacionalni tim za prethodni meč, pa će se i ovog puta naći u društvu Bojana Isailovića i Anđelka Đuričića koji je, po svemu sudeći, postao prvi selektorov izbor.

Što se tiče Stojkovića, njemu predstoji borba za mesto u timu Sportinga, gde je sve krenulo nabolje.

Vladimir je među trojicom čuvara mreže prvog tima, dobio je nedavno priliku na prijateljskoj utakmici i radom na treninzima se sve više nameće treneru Seržu. Nema sumnje da će se, ukoliko ponovo počne da brani u klubu, vratiti u reprezentaciju i pomoći u borbama za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Pred Stojkovićem je još šest dana mogućnosti da u poslednji čas, ipak, promeni sredinu, pod uslovom da se pojavi zainteresovani klub. Zasada, on ostaje u Sportingu, što je bila i njegova želja, pošto ga je novi trener Paulo Seržo vratio u konkurenciju za prvi tim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve