Nova vest
Fudbal

Utorak, 24.08.2010.

19:47

B92: Kamara potpisao za Partizan

Mohamed "Medo“ Kamara, dosadašnji igrač HJK Helsinkija, novo je pojačanje srpskog šampiona Partizana, saznaje B92.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

22-godišnji Kamara je sa "crno-belima“ potpisao ugovor na tri plus jednu godinu, a visina transfera nije poznata.

Medo igra na poziciji zadnjeg veznog igrača, visok je 174 centimetra, a čelnici Partizana su ga primetili tokom dvomeča sa finskim šampionom u kvalifikacijama za LŠ. Kamara je postigao sjajan gol u revanš meču u Helsinkiju.

Kamara je reprezentativac Sijera Leonea, a za HJK je na 85 utakmica od 2007. godine postigao 12 golova. Pre toga je nastupao za Kups i Kalon iz svoje zemlje.

Tokom građanskog rata u njegovoj zemlji početkom 90-ih, Kamara je ostao bez oba roditelja, pa mu je fudbal na neki način spasao život. Sa sedam godina počeo je da igra za školu u rodnom gradu Bou, u kojoj je radio njegov stariji brat Kemoh. Sa 12 godina došao je u prvi klub, Sijera Rendžers koji je učestvovao na turnirima za mlade igrače u zemlji. Prvi veliki korak u njegovoj karijeri bio je prelazak u Kalon 2002. godine. Bio je standardni reprezentativac U17 reprezentacije Sijera Leonea sa kojim je igrao finale Afričkog šampionata 2003. Iste godine igrao je i na U17 Svetskom prvenstvu u Finskoj.

Posle turnira pobegao je iz reprezentacije sa nekoliko saigrača i zatražio azil koji im je odobren. Međutim, FIFA im nije dozvolila da se bave fudbalom. Tek kada je napunio 18 godina FIFA mu je dozvolila da se licencira pa je Kamara potpisao ugovor sa Kupsom, pre početka sezone 2006. godine. U međuvremenu je trenirao sa ekipom JIPPO. Na kraju sezone Kups je ispao iz lige, a Kamara prešao u prestonicu Helsinki u HJK.

Već u prvoj sezoni odigrao je sve utakmice tima i bio izabran za najkorisnijeg igrača ekipe. U martu 2008. potpisao je trogodišnji ugovor, a u aprilu 2010. ga produžio do leta sledeće godine. Ubrzo je HJK saopštio da su za Kamaru bili zainteresovani Olimpijakos, Herta, švedski AIK i Partizan.

Kamara je u finskoj važio za jednog od najtalentovanijih fudbalera od kojeg se mnogo očekivalo u budućnosti. Snažne konstitucije, sjajan je u defanzivi, ali i podjednako opasan u napadu s obzirom da poseduje odličnu tehniku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve