Nova vest
Fudbal

Utorak, 24.08.2010.

09:06

Saša Ilić: "Anderleht je ranjiv"

Fudbaler Partizana Saša Ilić bio je član ekipe ‘crno-belih’ koja je pre sedam godina učestvovala u Ligi šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ilić je pred revanš meč sa Anderlehtom za ulazak u LŠ, izjavio da je svestan da je Anderleht favorit, ali da Belgijanci svakako imaju slabe tačke.

Vezni fudbaler ‘crno-belih’ Radosav Petrović smatra da bi ključ za prolaz u elitno takmičenje trebalo da bude maksimalna koncentracija tokom celog meča.

Pred susret sa Anderlehtom poređenja sa duelom sa Njukaslom iz 2003. godine su neizbežna.

Bilo bi lepo kada bismo se i iz Brisela vratili kao iz Njukasla. Ne mogu da pričam da sam bio neki optimista tada...“, rekao je Ilić.

Ilić je svestan šta je njegovoj ekipi potrebno za prolaz dalje.

I sada nas čeka teška utakmica. Anderleht igra bolje na svom terenu, ali Partizan ako hoće u Ligu šampiona mora da pobedi. Kada stigneš dovde, moraš da se potrudiš da pružiš maksimum“, rekao je Ilić.

Nekadašnji kapiten Partizana rekao je da Anderleht nije nepobediv, iako je favorit na papiru.

Anderleht je iskusnija ekipa, svake godine igra Evropu, ali videli smo u Beogradu da su ranjivi. Moramo da zadržimo koncentraciju, da se ne uplašimo, da igramo našu igru. Partizan mora da igra ofanzivno. Protiv Pjunika i Helsinkija igrali smo ležernije, zbog dobrih rezultata prvih mečeva. Sada moramo da budemo agresivniji“, smatra Ilić.

Petrović: "Koncentracijom do cilja"

Vezista Partizana Radosav Petrović, uprkos tome što ima samo 21 godinu, već ima iskustvo igranja u mečevima kao što je predstojeći sa Anderlehtom.

U ovakvim tuakmicama opasnost preti sa svih strana. Imao sam sreću da sam igrao pre dve godine protiv Fenerbahčea i prošle godine protiv Apoela i to su sve iskusne ekipe koje mogu jednim detaljem da prelome celu utakmicu. Prema tome, koncentracija svih 90 minuta da bismo stigli do cilja“, rekao je Petrović.

Petrović je izjavio da je Anderleht, za razliku od Fenerbahčea koji je agresivna i Apoela koji je organizovana i mirna ekipa, tim sa nedefinisanom igrom.

Možda to i jeste njihov najveći kvalitet. Možda iz toga treba da izvučemo pouke i nađemo put do prolaza. Dobro smo analizirali njihovu igru i uočili detalje koji mogu da budu opasni za nas, ali i druge segmente koje možemo da iskoristimo“, rekao je Petrović.

Fudbaleri Partizana u ponedeljak uveče održali su prvi trening u Briselu kome je prisustvovalo i oko 70 navijača 'crno-belih'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve