Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 12.08.2010.

21:30

Dujković podnosi ostavku

Posle poraza od Slovačke i konačnog neuspeha u kvalifikacijama za U21 EP, Ratomir Dujković podneće ostavku na mesto selektora mlade reprezentacije.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Dujković je u šest mečeva protiv Hrvatske, Slovačke, Norveške i Kipra zabeležio po tri pobede i poraza uz gol razliku 9:9.

“Za neuspeh sam isključivo krivac ja, a ne igrači, i ostavka je logičan moralni čin da podnesem neopozivu ostavku”, istakao je Dujković.

“Došao sam na mesto selektora da ostvarim plasman na Evropsko prvenstvo, ništa nisam uradio i svakoj priči je tu kraj. Logično je da podnesem ostavku, jer sam za rezultate samo ja odgovoran, a ne igrači. Žao mi je što nisam uspeo da nastavim niz učešća na završnicama EP, ali takav je život”, rekao je Dujković.

Jasno je da krivicu u porazu, kao i zasluge u pobedama ne pripadaju pojedincu, već da postoji kolektivna odgovornost. Dujković očigledno ne želi da se krije iza neuspeha iako bi analize i određena dešavanja skinula sa njega bar deo krivice.

“Svaki neuspeh se plaća, i tu stavljam tačku. Analize su potrebne samo kao određeni parametar za budućnost, a kad već govorimo o njoj ja neću voditi selekciju u preostala dva susreta protiv Hrvatske i Kipra. Samim ispadanjem završio sam misiju, verujem da bi bilo logično da moj naslednik vodi ta dva meča i tako stekne bolji uvid u igrački potencijal koji ima”, predlaže već bivši selektor “orlića”.

Srbija svakako ima potencijala, možda više nego bilo koja reprezentacija u kvalifikacijama. Međutim, naše mlade zvezde Rajković, Savić, Medojević, Fejsa, Tadić, Ljajić, Matić, Đuričić, Sulejmani, Aleksić i ostali imali su previše uspona i padova forme i problema sa povredama, pa Dujković skoro ni na jednom meču nije mogao da računa na najjači tim i njegov maksimum.

Dujković će ovih dana neopozivu ostavku predati i čelnicima FS Srbije. Odbor za Hitna pitanja će u svakom slučaju ovim dana imati pune ruke posla.

Ko će voditi mladu selekciju u mečevima protiv Hrvatske i Kipra 3. i 7. septembra, novo je pitanje za FS Srbije koji će u petak odlučivati i o sudbini selektora A tima.

Ukoliko se ne pronađe novi selektor za tri nedelje, možda će se šansa u tim utakmicama ukazati Dujkovićevom prvom pomoćniku Srđanu Vasiljeviću, treneru BSK iz Borče, ili će unapređen za stepenicu više biti Tomislav Sivić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve