Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 12.08.2010.

21:16

Mrđa zadovoljan u svakom pogledu

Dragan Mrđa konačno je našao angažman ovoga leta, a posle ponuda mnogobrojnih timova potpisao je trogodišnji ugovor sa švajcarskim Sionom.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Iako su se spominjali i mnogo atraktivnija imena, pa i beogradski “večiti” rivali, Mrđa je ipak završio u Sionu koji je konstantan u sredini tabele u Švajcarskoj.

“Završi se “španska serija”. Potpisao sam ugovor sa Sionom i u naredne tri godine biću njegov igrač. Paraf sam stavio posle utakmice Srbije sa Grčkom i odmah odlazim u Švajcarsku”.

Kako se između imena Partizana, Zvezde, Olimpijakosa, AEK, Verone, Herkulesa, Avinjona, provukao Sion i pobedio, Mrđa je “morao” da objasni.

“Jednostavno, Švajcarci su bili najbrži i najkonkretniji. Ugovor smo potpisali posle meča. Svi drugi su bili nedorečeni, otezali su razgovore, sve je bilo u magli. Na kraju sam zadovoljan izborom i kluba i zemlje i, svakako, finansijskom stranom”.

Dva meseca je Dragan Mrđa “dolazio” iz Vojvodine u Partizan.

“Ne bih o tome da pričam, pogotovo što nisam završio u Partizanu. Meni je od prvog dana prioritet bilo inostranstvo, čekao sam pravu ponudu i na kraju sam dobio ono što sam želeo. Igraću u klubu u kojem mogu da napredujem dalje u karijeri, i to mi je najvažnije”, prokomentarisao je Mrđa.

Predsednik Vojvodine Ratko Butorović istakao je da je klub ispoštovao želju svog najboljeg igrača.

“Nije to bio nikakav obrt, Sion je bio jedna od ozbiljnih ponuda. Mi smo ispoštovali volju igrača koji se sve dogovorio sa Švajcarcima. Naravno, moram da kažem da smo i mi zadovoljni obeštećenjem, ali ne bih govorio o kojoj sumi je reč”, objasnio je predsednik novosadskog kluba.

Butorović je ispunio obećanje da neće prodavati svoje igrače Partizanu i Crvenoj zvezdi.

“Večiti ostaju naši večiti prijatelji”, rekao je Butorović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve