Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 09.08.2010.

21:16

Pantelić: "Mrđa može u Partizan"

Fudbaler Vojvodine Dragan Mrđa ipak će preći u Partizan, pišu Večernje novosti.

Izvor: NK

Autor: NK

Default images

Beogradski i novosadski klub vodili su pregovore tokom celog letnjeg prelaznog roka, a u jednom trenutku obe strane su potvrdile da od dogovora nema ništa.

Ipak, desio se novi obrt pa će reprezentativni napadač najevrovetnije obući crno-beli dres. Rasing, Erkules, Trabzon, Arl, Dubai, Hapoel bili su u igri za kupovinu najboljeg igrača Vojvodine, njihove ponude su bile sasvim konkretne, ali nijedna nije prihvaćena.

“U slučaju Rasinga i Erkulesa bili smo zadovoljni i mi i naš kapiten, ali od tih klubova nisu stigle bankarske garancije, pa nismo želeli da rizikujemo, dok Mrđa nije želeo u ostale. U takvoj situaciju Upravnom odboru sam predložio da se, ali samo kada je o Mrđi reč, napravi izuzetak od pravila da naši igrači ne mogu u beogradske klubove i da mu se dozvoli prelazak u Partizan”, rekao je sportski direktor Vojvodine Miodrag Pantelić.

Ovakav predlog Pantelić je obrazložio podatkom da su do isteka Mrđinog ugovora preostala svega četiri meseca, posle čega će on biti slobodan igrač, zatim time da se, pošto je njegov odlazak iz Novog Sada najavljen kao gotova stvar, ekipa za narednu sezonu pripremala bez njega i, najzad, činjenicom da klub živi od transfera igrača.

“U takvoj situaciji, najcelishodnije je da, mimo klupskog pravila, Mrđu pustimo u beogradski klub. To, naravno, ne znači da ovo pravilo ne ostaje za naše najdarovitije mlade igrače, poput Medojevića ili Mitoševića, kao što je važilo i za Kačara, Aleksića, Tadića...”, kaže Pantelić.

Ponuda aktuelnog šampiona Srbije je, kažu, otvorena, a finalizacija bi mogla da se dogodi već u četvrtak. Jedino što bi, eventualno, moglo da dovede u pitanje gotovo izvestan prelazak Mrđe u Humsku, jeste navodno najavljeni dolazak predstavnika jednog grčkog kluba u Novi Sad i to već u utorak. U Vojvodini potvrđuju da imaju kontakte sa Grcima, ali ne žele da preciziraju o kom klubu je reč.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

107 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve