Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 09.08.2010.

20:13

Novi ugovori za Zanetija i Milita

Argentinac Havijer Zaneti produžio je ugovor sa Interom iz Milana, pa će 37-godišnji kapiten ’neroazura’ ostati u klubu do 2013. godine.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Zaneti je imao važeći ugovor na još godinu dana, ali su čelnici aktuelnog prvaka Italije i Evrope odlučili da legendi kluba ponude novi ugovor.

Argentinac je došao u Inter daleke 1995. godine, a prošlogodišnje finale Lige šampiona, protiv Bajerna iz Minhena(2:0), bio je njegov 700. nastup za taj klub.

Zaneti je sa Interom osvojio pet titula prvaka Italije, po tri trofeja u Kupu i Superkupu Italije, Ligu šampiona i Kup UEFA.

Argentinac je na 700 mečeva postigao i 19 golova za Inter. On je za nacionalni tim odigrao ukupno 136 utakmica, na kojima je postigao pet golova, ali ga bivši selektor Dijego Maradona nije poveo na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi, na kome su gaučosi eliminisani u četvrtfinalu od selekcije Nemačke (4:0).

Pored Zanetija i njegov zemljak Dijego Milito je produžio ugovor sa Interom. Napadač je prošle sezone postigao 22 gola u italijanskoj Seriji A, kao i odlučujuće golove u finalu Kupa Italije i u finalu Lige šampiona.

Milito će po novom ugovoru u Interu igrati do 2014. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve