Uslovna kazna Zvezdinim navijačima

Dvojica navijača Crvene zvezde koji su napali grupu Slovaka u Bratislavi, osudjeni su na šest meseci zatvora uslovno, sa odlaganjem na godinu dana.

Izvor: B92, Beta Slovačka
Podeli

Marko Ivković i Jovan Bulatović u noći pred revanš utakmicu Crvene zvezde i Slovana u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evropa, napali su grupu prolaznika metalnim pendrecima.

"Žrtvu su više puta udarili pendrecima po glavi i šutirali je po celom telu, čime su joj naneli povrede potiljka i otok gornje usne",kazao je agenciji TASR portparol Regionalnog suda Pavol Adamčjak.

Presuda je pravosnažna, pošto su i Zvezdini navijači i tužilac odustali od prava žalbe.

Pred sud će ići i četvorica Slovaka iz grupe od 30 navijača Slovana koji su napali povorku oko 1.000 Zvezdinih "delija" kada se uz pratnju policije premeštala u četvrtak uveče iz centra na stadion.

"Iz te grupe četvorica su počeli da gadjaju srpske navijače i policiju kamenicama i staklenim flašama, pri čemu je oštećen službeni automobil policije. Reč je o slovačkim državljanima, starim izmedju 24 i 25 godina. Privedeni su i saslušani. Počela je krivična istraga zbog izgreda, slučaj je u fazi prikupljanja dokaza", kazao je portparol policije u Bratislavi František Pečar.

Iako se slovačka policija pred utakmicu plašila izgreda navijača Crvene zvezde i da će se ponoviti tuča sa policijom i demoliranje grada kao prošlog avgusta u Pragu, incidenata, osim ova dva, gotovo da nije bilo.

Fudbal

Blan: "Vreme je za fudbal"

Posle nekoliko nedelja koje su obeležile diskusije vezane za debakl Francuske na SP, novi selektor 'trikolora' Loran Blan rekao je da je došlo vreme za fudbal.

Fudbal ponedeljak 9.08. 22:57 Komentara: 5
strana 1 od 2 idi na stranu