Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 09.08.2010.

10:29

Murinjo: "Tražim mlade igrače"

Trener madridskog Reala Žoze Murinjo izjavio je da ne planira da dovede kapitena Liverpula Stivena Džerarda i Rikarda Karvalja iz Čelsija.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pošto je prošle nedelje demantovao dolazak Ešlija Kola, on je ovoga puta odbacio mogućnost da tandem iz Premijer lige pojača kraljevski klub.

Nekadašnji menadžer Čelsija kaže da je Džerard stub Liverpula i da Real u ovom trenutku traži mlade igrače.

“On je deo istorije Liverpula i on pripada klubu. On je toliko važan deo njihove ekipe. Ista situacije je bila kada sam želeo da dovedem Frenka Lamparda u Inter. Problem se pojavi kada klub kupi igrača koji ima 30 godina i kasnije ima problem da ga proda”, ističe Murinjo.

Njegova filozofija dovođenja mlađih igrača isključuje dolazak Karvalja u Madrid.

“Rikardo je dobar igrač, ali je u godinama da kada pravite tim za budućnost, njega ne možete da uključite. On je čovek sadašnjice. To je veliki profesionalac sa čistim privatnim životom, pa zato nema problem da igra na vrhunskom nivou u 32 godine”, zaključuje Murinjo.

Real se vraća u Španiju pošto je u poslednjoj utakmici turneje u Sjedinjenim Državama pobedio Los Anđeles Galaksi sa 3:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve