Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 02.08.2010.

20:28

Roberto Bađo se vraća fudbalu

Bivši napadač Roberto Bađo vratiće se u italijanski fudbal kao tehnički direktor nacionalnog saveza.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Bivši igrač Juventusa, Milana i Intera napustio je nacionalni tim 2004. godine, a blistao je na Mundijalima 1990. i 1994. na kojem je bio i tragičar.

“Imam veliku želju da preuzmem ovu ulogu”, istakao je 43-godišnji Bađo posle sastanka sa čelnicima Italijanske fudbalske federacije (FIGC).

Bađo bi funkciju zvanično mogao da preuzme u sredu, a njegov zadatak bio bi da se savetuje sa selektorima i radi na razvoju talentovanih igrača.

Katastrofa sa nedavno završenog Svetskog prvenstva u Južnoj Africi, sa kojeg je Italija eliminisana još u grupi kao branilac titule, naterala je čelnike saveze da angažuju inspirativnog bađa i pored manjka trenerskog iskustva.

Novi selektor Italije Ćezare Prandeli uskoro će objaviti sastav “azura” za prijateljski meč protiv Obale Slonovače koji će se igrati sledeće sedmice. Bađo će morati da mu pomogne u izbotu najmlađih igrača.

Italija će u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine igrati u grupi C sa selekcijama Srbije, Slovenije, Severne Irske, Estonije i Farskih ostrva.

U prvom meču 3. septembra Italija će igrati protiv Estonije, a četiri dana kasnije protiv Farskih ostrva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve