Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 02.08.2010.

17:43

Stanojević: "Želimo gol u Finskoj"

Fudbaleri Partizana stigli su u ponedeljak uveče u Helsinki gde u sredu igraju revanš meč 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Crno-beli“ su u Finsku otišli sa tri gola prednosti iz Beograda, ali trener srpskog šampiona Aleksandar Stanojević ističe da se njegov tim neće braniti.

"Želja nam je da postignemo gol, videćete po formaciji kako ćemo igrati. Oni će igrati sa dva špica, izuzetno ofanzivno jer nemaju šta da izgube. Mi imamo svoju strategiju, ali ćemo uzvratiti sa takođe dva napadača“.



Najviše problema Stanojeviću zadaju povrede igrača, pre svih Moreire i Krstajića.

"Imamo priblematičnu situaciju sa Moreirom, biće neizvesan do poslednjeg dana. Treba da vidimo da li će moći da igr. Ukoliko ne bide spreman, Smiljanić je u najozbiljnijoj konkurenciji za prvi tim. U napadu ćemo igrati sa Ilievom jer se u prvom meču pokazalo da on i Kleo dobro funkcionišu“, izjavio je Stanojević koji je istakao da će Moreira igrati samo ako bez problema odradi ceo trening u utorak.

Kapiten Mladen Krstajić ističe da ekipa zna kako će rival igrati, pa ne očekuje neko novinu u odnosu na meč u Humskoj.

"Činjenica je da imamo dobar rezultat ali moramo da respektujemo protivnika. Naravno da će Helsinki pokušati da pobedi i napravi iznenađenje. Mislim da će biti znatno ofanzivniji, više će rizikovati, ali neki drugačiji stil ige osim prekida i centaršuta sa strane ne očekujem. Finzički su jaki pa će pokušati da iznude faulove u blizini šesnaesterca“.

Krstajić je meč u Beogradu završio pre kraja zbog problema sa zadnjom ložom koje je zaradio još u Jerevanu.

"Osećam se dobro, još me muči taj pripoj mišića. Bitno je da treniram sa ekipom, nadam se da ću igrati u sredu“.

Mnogi naglašavaju da bi veštačka podloga na stadionu u Helsinkiju mogla da bude problem za igrače Partizana, ali iskusni defanzivac tu vidi veliki problem.



"Glupo bi bilo da se plašimo terena i vremena u Finskoj. Posle rezultata iz Beograda tu ne smemo da tražimo alibi“.

Ivica Iliev je debitovao za Partizan posle povratka u Partizan, i odmah je postigao gol. Međutim, sada ističe da očekuje još bolju igru.

"Mali je pritisak da se ne obrukamo i ne zakuvamo sami sebi. Bolje se osećam nego prve nedelje. Imao sam pre prve utakmice nekoliko jakih treniga pa me stigao i umor, sada sam u istom režimu rada kao i ekupa pa ide bolje“.

Saša Ilić je takođe imao problema sa povredom ali očekuje da će početi revanš meč. Kao i ostali saigrači i trener, i on najavljuje ofanzivnu igru "crno-belih“.

"Pozitivna su očekivanja. Ukoliko ponovimo partiju iz Beograda ne treba da strepimo. Dobio sam jak udarac na tom meču, ali sada je sve u redu, sigurno ću igrati. Nisam se mnogo bavio igrom Finaca, oni neće nešto posebno menjati, pokušaće dugim loptama da brzo dođu do našeg gola i pogotka“.



Žreb za odlučujuću rundu kvalifikacija je u petak, a Ilić nema neke posebne želje za potencijalnog rivala.

"Prvo ćemo pokušati da se plasiramo u četvrto kolo, a tamo nemam neke želje. Svih pet ekipa koje možemo da izvučemo su veoma kvalitetne i biće veom teško. Ipak, zbog lošeg iskustva sa Salcburgom, voleo bih da izbegnemo Izraelce“.

Meč između HJK Helsinkija i Partizana igra se na stadionu "Finer" sa početkom u 18 časova po našem vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve