Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 02.08.2010.

09:49

Zabija od decembra u Partizanu?

Čelnici FK Partizan dogovorili su se sa čelnicima libijskog Al Itihada oko transfera napadača Mohameda Zabije u redove ’crno-belih’, piše „Sportski žurnal“.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pregovori između Partizana i Al Itihada trajali su mesecima i po svemu sudeći, Zabija će od decembra biti član kluba iz Humske 1.

Zabija je rođen 20. marta 1989, a kao razlog njegovog dolaska tek krajem godine je učešće njegovog kluba u završnici Kupa konfederacija Afrike.

„Al Itihad je odugovlačio, objašnjavajući da im je Zabija neophodan za takmičenje na međunarodnoj sceni, zbog čega smo prekinuli pregovore“, rekao je Nađ tokom priprema u Austriji.

Al Itihad je u prvoj utakmici osmine finala savladao ekipu „1. avgust“ sa 2:0, koju vodi srpski stručnjak Ljubinko Drulović, a oba gola postigao je budući centarfor ’crno-belih’.

Trener Aleksandar Stanojević najavio je da će ipak prethodno otići u Libiju i uživo pogledati Zabiju, pošto ne želi da rizikuje sa strancima.

Zabija bi tako mogao da zameni Brazilca Klea, koji će u Partizanu sigurno ostati do kraja 2010. godine posle čega bi mogao da napusti Srbiju, pošto je više klubova pokazalo interesovanje za njega.

Zabija je u karijeri igrao samo za tim iz Tripolija, a za selekciju Libije postigao je 17 golova na 29 mečeva.

Babović na čekanju

Bivši fudbaler Partizana i doskorašnji član Nanta, Stefan Babović, već dve nedelje trenira sa Partizanom.

Ukoliko ne pronađe angažman u inostranstvu, 23-godišnji fudbaler mogao bi ponovo da obuče ’crno-beli’ dres.

Nedavno je i trener Stanojević izjavio kako „izuzetno ceni kvalitete momka s kojim se sarađivao u reprezentaciji“, tako da postoji mogućnost da se Babović vrati u klub u kom je ponikao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve