Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 29.07.2010.

23:53

Dostanić: "Verujem u svoj tim"

Trener Crvene zvezde Ratko Dostanić rekao je da je Slovan zasluženo pobedio u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: NK

Autor: NK

Default images

Dostanić je dodao da veruje u svoj tim i pobedu u revanšu.

"Crveno-beli" izgubili su od Slovana sa 2:1, a revanš susret na programu je 5. avgusta u Bratislavi.

"Slovan je zasluženo pobedio, bio je agresivniji i konkretniji i dobio je više duela. Mi smo pravili mnogo grešaka koje su nedopustive na ovom nivou. Primili smo gol iz auta i kornera, a to je u Evropi nedopustivo", rekao je Dostanić na konferenciji za novinare u Beogradu.

"Šta je, tu je. Ostaje nam druga utakmica i verujem da možemo da pobedimo, kao što su oni ovde pobedili. Ovo je bilo loše izdanje, ali verujem u ovaj tim i znam da možemo mnogo bolje", dodao je trener Zvezde.

Dostanić je rekao da bi njegova ekipa trebalo da igra povezanije i timski, što u četvrtak nije bio slučaj i ocenio da je na nastup njegove ekipe uticala velika trema.

"Trebalo je da odigramo agresivnije i povezanije, kao na prijateljskim utakmicama, a večeras je bilo drugačije. Pokušavali smo individualnim akcijama da završimo napade, a to je u Evropi nemoguće. Neću da tražim alibi, ali sigurno je trema odigrala svoje. Videlo se i kod iskusnijih igrača da su podlegli atmosferi", rekao je Dostanić.

Grupa navijača je na kraju utakmice, nezadovoljna rezultatom, skandirala: "Ratko odlazi", a trener Zvezde se izvinio navijačima koji su, kako je rekao, zaslužili više.

"Izvinjavam se navijačima, koji su večeras bili naš najbolji igrač. Znam šta su vikali i ne bežim od toga", rekao je Dostanić.

Trener Slovana Jožef Jankeh rekao je da je zadovoljan rezultatom i da je njegova ekipa došla do pobede zahvaljujući dobroj odbrani. On je istakao da Slovan čeka težak posao u revanšu i da njegov tim još nije izborio plasman u naredno kolo.

"Veoma sam srećan rezultatom, Crvena zvezda ima odličan i veliki tim i radostan sam što smo uspeli da pobedimo. Pobednika je odlučila naša odlična odbrana. Ali, ja se ne zavaravam, ovo je tek prvo poluvreme, sledi nam druga utakmica i čeka nas težak posao", rekao je Jankeh.

"Atmosfera je bila fantastična, moji igrači nikada nisu videli ovakav ambijent, drago mi je što su to iskusili", dodao je trener Slovana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

158 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve