Nova vest
Fudbal

Sreda, 28.07.2010.

20:56

Iliev, Ilić i Kleo za miran revanš

Fudbaleri Partizana pobedili su finski Helsinki sa 3:0 (2:0) u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Srpski šampion je do ubedljive pobede došao golovima Ivice Ilieva i Saše Ilića u prvom poluvremenu, te Brazilca Klea u poslednjem minutu meča.

„Crno-beli“ su u potpunosti nadigrali rivala iz Finske ne dozvolivši mu ni jednom da ozbiljno ugrozi gol Radiše Ilića, posebno u prvom poluvremenu kada igrači Helsinkija nisu uspeli ni da priđu šesnaestercu.

Partizan je od prvog minuta krenuo ofanzivno ka golu rivala, i posle nekoliko neuspešnih akcija, u osmom minutu Ilica Iliev je pobegao iza leđa odbrane Helsinkija i posle sjajnog pasa Radoslava Petrovića iz sredine, iskosa sa leve strane peterca savladao Valena za 1:0. Ovo je prvi meč Ilieva otkako se vratio u Partizan.

Posle gola „crno-beli“ su smanjili tempo napada, ali su zadržali inicijativu na sredini terena i uglavnom dugim loptama tražili Klea i Ilieva. Već u 27. minutu, trener Helsinkija Murinen napravio je prvu izmenu. Umesto Zenelija ušao je Vesto.

Ni u nastavku meča Partizan nije srljao, strpljivo je kreirao napade, uglavnom po levoj strani, a onda je u 42. minutu posle akcije po desnoj duplirao prednost. Posle centaršuta Tomića loptu je u sredini šesnaesterca odbio jedan igrač gostiju, na nju je natrčao Ilić i uz malo sreće savladao golmana Helsinkija koji je zakačio loptu.

U prvih 45 minuta gosti iz Finske nisu uputili ni jedan šut ka golu Partizana, jedva su u dva navrata došli do šesnaesterca Radiše Ilića.

Aleksandar Stanojević napravio je na poluvremenu i prvu izmenu, umesto Almamija Moreire koji se požalio na povredu, u igru je ušao Aleksandar Davidov. I trener gostiju je menjao, umesto Faulera ušao je Parika.

Ova izmena donela je i promenu u igri Helsinkija. U petom minutu nastavka, gosti su napravili prvi ozbljan napad i preko leve strane stigli do kaznenog prostora golmana Partizana, ali su defanzivci "crno-belih" izbacili loptu daleko od gola.

Samo dva minuta kasnije Partizan je izveo sjajnu polukontru, Iliev i Kleo su kombinovali po levoj strani, odvukli tri igrača na sebe, ali Brazilac nije uspeo da uposli usamljenog saigrača u šesnaestercu.

Uskoro je usledilo još nekoliko dobrih napada, ali udarci Ilieva i Klea sa ivice kaznenog prostora završili su pored gola rivala. U 68. minutu i Saša Ilić napustio je igru, a zamenio ga je nešto defanzivniji igrač Branislav Jovanović.

Ubrzo za njim, Stanojević je iz igre izveo i kapitena Krstajića kojeg je zamenio Stanković. Trener "crno-belih" bio je prinuđen da izvrši sve tri izmene zbog povreda svojih igrača.

Partizan je u finišu meča igrao oprezno i pre svega pazio na svoj gol, ali kada su svi očekivali kraj meča i dva gola prednosti pred revanš, Kleo je sjajno šutirao sa dvadesetak metara i iznenadio Valena za konačnih 3:0.

Meč na stadionu Partizana posmatrao je i Nemac Lotar Mateus koji je bio trener "crno-belih" 2003. kada se šampion Srbije kvalifikovao u Ligu šampiona. Ivica Iliev i Saša Ilić bili su tada nosioci igre Partizana.

Trener "crno-belih" poželeo je dan pre meča pobedu od 3:0, pa su mu njegovi igrači ispunili želju, a navijači su poslali jasnu poruku da očekuju plasman u Ligu šampiona.

Partizan: R. Ilić - Stevanović, Lazevski, M. Jovanović, Krstajić (Stanković 71') – Petrović, Tomić, S. Ilić (B. Jovanović 68'), Moreira (Davidov 45') – Iliev, Kleo

Helsinki: Valen – Kansikas, Kamara, Fauler (Parika 45'), Skapini, Sorsa, Makela (Pelvas 72'), Karkainen, Ojala, Rihilanti, Zeneli (Vesto 27')

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

192 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve