Nova vest
Fudbal

Utorak, 27.07.2010.

23:43

Namešten i meč Dinamo - Arsenal?

Nakon sumnje u nameštanje prve utakmice finala hrvatskoga Kupa 2009. između Dinama i Hajduka, pod istragom je i dvoboj “modrih” sa Arsenalom u LŠ 2006.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Nastavak akcije “ofsajd” trenutno teče bez komentara bodećih ljudi Fudbalskog saveza Hrvatske saveza (HNS).

Sekretar HNS-a Zorislav Srebrić tek je za četvrtak najavio konferenciju za novinare na kojoj bi nacionalna fudbalska organizacija trebala izneti svoje službeno saopštenje.

Zanimljivo je da predsednik HNS-a Vlatko Marković o konferenciji ne zna ništa.

“Nisam upoznat sa nameštanjem utakmica. U svakom slučaju sam čuo, ali ne mogu komentarisati nešto u šta nisamdetaljno upoznat”, rekao je Marković.

On ne vidi razlog zašto bi uopšte bila održana konferencija za medije.

“Da se odmah razumeemo, nije to uradio HNS. Pojedinci su napravili nešto, pojedinci koji su već bili u zatvoru. Ne znam šta od nas očekujete. Da sami stavimo lisice na ruke? Rekla-kazala me uopšte ne zanima. To što se događa u hrvatskom novinarstvu, prešlo je sve mere”, dodao je Marković.

Svoj stav izneo je i Miroslav Ćiro Blažević.

“Ti, Markoviću, ti si glava te fudbalske porodice i onako kako ti namećeš pravila, tako se mi ponašamo. Ako si ti gledao sve ove anomalije skrštenih ruku, ne bi se 'štel mešat' kako često čujemo, moraš snositi osnovnu, ako ne i najveću odgovornost”, rekao je Blažević.

Kako pišu Sportske novosti, nemačka policija poseduje podatke da je dobitak na kladionicama sa utakmice Dinamo - Arsenal (0:3) iznosila pet miliona evra, od kojih je dva miliona zaradio neko iz Hrvatske. Utakmicu su navodno sa tribina stadiona "Maksimir" gledali i braća Ante i Milan Šapina, koji su navodno zaradili tri miliona.

Poraz Dinama od Arsenala nije bio iznenađenje, kao ni mali koeficijent na "tobdžije". Međutim, u ponudama kladionica postoje mnoge razrade na svaku utakmicu, pa je tako moguće da se neko kladio na pobedu Arsenala sa dva ili tri gola razlike, na više golova u drugom poluvremenu ili na primer, na ukupan broj golova na meču. Na to su bili daleko veći koeficijenti nego na samu pobedu londonskog tima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve