Nova vest
Fudbal

Utorak, 27.07.2010.

23:35

Nadal kritikuje UEFA zbog Maljorke

Najbolji teniser sveta Španac Rafael Nadal kritikovao je UEFA nakon odluke da zbog finansijskih problema iz Lige Evrope isključi Maljorku čiji je deoničar.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Kao i svi navijači Maljorke, smatram da je ta odluka težak udarac za klub jer igranje u evropskom kupu donosi uzbuđenja, a igrači su to zaslužili".

"Ne znam razloge koji stoje iza isključenja, ali ako su to ekonomski razlozi onda ne bi smelo da postoji nijedno evropsko takmičenje, jer su svi klubovi u sličnoj situaciji kao Maljorka", izjavio je Nadal.

Prvi svetski reket ranije ovog meseca kupio je deonice kluba sa Balearskih ostrva, koji je prošle sezone igrao odlično i tek u poslednjem kolu španske Primere "ispustio" četvrto mesto, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Maljorka je kao petoplasirani tim stekla pravo učešća u Ligi Evrope, ali je UEFA zbog finansijskog kolapsa i dugovanja od oko 85 miliona evra prošlog četvrtka isključila klub iz tog takmičenja.

Pomoćnik trenera Maljorke Mihaela Laudrupa je stric Rafaela Nadala, bivši istaknuti igrač Barselone i reprezentacije Španije, Migel Anhel Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve