Nova vest
Fudbal

Utorak, 27.07.2010.

13:33

Vest Hem želi Olimpijski stadion

Potpredsednica londonskog Vest Hema Karen Brejdi ubeđena je da će taj klub prvi dobiti ponudu da preuzme novi Olimpijski stadion po završetku Olimpijskih igara.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Uprava Vest Hema, koja želi da preseli klub sa 'Upton Parka' na Olimpijski stadion, uputila je zvanični zahtev agenciji koja upravlja olimpijskim objektima (OPLC) i zatražila ekskluzivne pregovore na tu temu u narednih šest meseci.

"U narednih mesec dana znaćemo da li smo uspeli. Niakda ne možete biti 100 odsto sigurni, ali mislim da ćemo dobiti stadion. Ne treba biti genije da bi se zaključilo da je to veoma dobra stvar kako za klub tako i za celu zajednicu", rekla je Karen Brejdi.

Glavni konkurent Vest Hema je Američka kompanija AEG koja je vlasnik londonske O2 Arene.

Prema postojećim planovima Olimpijski stadion će tokom OI primati 80.000 ljudi, ali će po završetku Igara imati kapacitet od 25.000 mesta, kao i atletsku stazu. Izgradnja stadiona koštaće ukupno 537 miliona funti (809 miliona dolara).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve