Nova vest
Fudbal

Sreda, 21.07.2010.

22:56

Komšije žele da gledaju Zvezdu

Marketing fudbalskog kluba Crvena zvezda započeo je pre nekoliko meseci realizaciju projekta prenosa svih utakmica Zvezde u svim državama bivše Jugoslavije.

Izvor: B92, politika.rs

Autor:B92, politika.rs

Default images

Ovaj projektat je pred realizacijom i može da bude veliki doprinos realizaciji ideje o regionalnoj ligi.

Jedna liga može da opstane ako postoji komercijalni interes, ako u Sloveniji, Hrvatskoj ili Makedoniji žele da gledaju utakmice Crvene zvezde, kada igra sa npr. Spartakom, Javorom, interes će biti još veći ako se mečevi budu igrali sa klubovima iz tih zemalja.

Zvezda je već potpisala petogodišnji ugovor o prenosu deset utakmica koje igra kao domaćin u prvenstvu Srbije, računajući i utakmicu sa Partizanom. Preostale utakmice “crveno-beli“ su ustupili Zajednici superligaša, kako bi oni kroz prodaju TV prava mogli da obezbede sredstva za rad. Odmah po poptisivanju ugovora sa TV Foks marketing Zvezde je ponudio prava na prenose Zvezdinih utakmica regionalnim televizijama u okruženju.

U Makedoniji bi utakmice Crvene zvezde prenosila TV „Sitel“, u Crnoj Gori TV „Atlas“, u BiH „ATV“, a u Sloveniji i Hrvatskoj „Športklub“.

“Tačno je da smo u završnim pregovorima sa više televizija iz regiona, koje su bile zainteresovane za direktne prenose Zvezdinih utakmica. Za nas je to normalno, jer je Crvena zvezda najveći sportski brend bivše Jugoslavije i ima veliki broj navijača u svim državama na ovim prostorima. Na ovaj način mi obezbeđujemo dodatnu reklamu za naše sponzore koji će sada imati imati reklamne sekunde i na televizijama u regionu, a gledaoci iz cele bivše Jugoslavije će videti njihove reklame na stadionu i opremi igrača”, rekao je poslovni direktor Crvene zvezde Đorđe Stefanović.

Predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić će u četvrtak otvoriti prodavnicu u centru Banjaluke, uz prisustvo mnogobrojnih bivših i sadašnjih sportista, kao i javnih ličnosti iz Republike Srpske i Srbije.

“To neće biti obična prodavnica, nego mesto okupljanja zvezdaša u najvećem gradu Republike Srpske. U njoj će moći da se učlanjuju u klub, da kupuju pretplatne i karte za svaku utakmicu Zvezde, da se druže. Tu ćemo održavati promocije novih proizvoda i naše prodavnice će zato imati veliku ulogu u društvenom životu Banjaluke, a sutra i drugih gradova. Zato ću s velikim zadovoljstvo povesti Zvezdin karavan u Banjaluku, jer znam da nas čekaju hiljade prijatelja”, rekao je za predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve