Nova vest
Fudbal

Sreda, 21.07.2010.

17:57

LŠ: Partizan u trećem kolu

Fudbaleri Partizana plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto su i u revanšu savladali jermenski Pjunik rezultatom 1:0.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Jedini gol na meču u Jerevanu postigao je Brazilac Kleo u zaustavnom vremenu prvog poluvremena, fantastičnim udarcem sa ivice kaznenog prostora.

Partizan je u prvom meču u Beogradu pobedio sa 3:1, golovima Tomića, Moreire i Klea, pa će u narednom kolu kvalifikacija igrati sa finskim Helsinkijem, koji je u dvomeču bio bolji od Ekranasa iz Litvanije.

Prvih 45 minuta proteklo je bez izglednih prilika i ugavnom se igralo na sredini terena, a izabranici trenera Aleksandra Stanojevića su se koncentrisali na defanzivu i odigrali rutinski. Sa druge strane, igrači Pjunika su samo jednom uspeli ozbiljnijeda priprete, ali je i tada golman Radiša Ilić bio siguran.

Za 'crno-bele' je debitovao reprezentativac Ugande Džozef Kizito, koji je u Humsku došao iz novosadske Vojvodine.

Partizan je prvu priliku imao u trećem minutu kada je Nemanja Tomić dobro šutirao, ali je golman Pjunika Artur Leško dobro intervenisao i loptu skrenuo u korner.

U nezanimljivom prvom poluvremenu, dvanaestostruki prvak Jermenije je prvi i jedini put pripretio u 18. minutu, kada je posle opasnog kontranapada sa ivice kaznenog prostora šutirao Marcos. On je loše zahvatio loptu, pa je golman Radiša Ilić sigurno intervenisao.

Partizan je u u 35. minutu ostao bez kapitena Mladena Krstajića, koji je u jednom duelu istegao mišić, pa je u igru umesto njega ušao Vojislav Stanković.

Poljski arbitar Marcin Boroski je produžio prvo poluvreme za četiri minuta i upravo u tom periodu Partizan uspeva da dođe do veoma važnog gola. Lopta je stigla do Brazilca Klea, koji je sa desne strane kaznenog prostora raspalio po lopti i postigao spektakularan gol.

Posle nezanimljivog prvog poluvremena, usledilo je još siromašniji drugi period igre. Fudbaleri Partizana su u drugom poluvremenu kontrolisali igru i mirno čekali eventualnu grešku protivnika. Iako se očekivalo da igrači Pjunika budu mnogo agresivnij izgleda de je gol Klea srušio sve nade domaćina da mogu da naprave preokret i eliminišu ’crno-bele’.

’Crno-beli’ su u 56. minutu imali sjajnu priliku. Moreira je odigrao odličan dupli pas sa Kleom, prošao kroz odbranu Pjunika, bio brži od Leška, ali je golman Pjunika na kraju, ipak, uspeo da zaustavi njegov pokušaj.

Ostatak meča je protekao bez uzbuđenja, u veoma slabom ritmu, pošto su Beograđani potpuno umrtvili igru. Partizan je do kraja imao još dve prilike da postigne i drugi gol. Prvo je Radosav Petrović u 78. minutu pokušao iz slobodnog udarca, da bi već u narednom minutu, posle kornera Kleo šutitao glavom, ali promene rezultata nije bilo.

Domći su poslednji put pripretili u 80. minutu preko Edgara Manučarijana, ali je napadač Pjunika dva puta uzastopno bio izblokiran.

Pjunik: Artur Leško, Varazdat Harojan, Sargis Hovsepijan, Karlen Mkrtčijan, Markos, Gevorg Gazarijan, Davit Manojan, Artur Juspašijan, Artak Jedigarijan, Yinka Adedeji, Hovhannes Goarijan. Klupa: Edvard Hovhanisijan, Hovhanisijan Kamo, 9 Edgar Malakijan, 13 Edgar Manučarijan, Manasijan Mihram, Minasijan Vahan, Artur Barsegijan.

Partizan: Radiša Ilić, Ivan Stevanović, Nemanja Tomić, Radosav Petrović (od 83. minuta Branislav Jovanović), Kleo, Almani Moreira, Marko Jovanović, Mladen Krstajić (od 35. minuta Vojislav Stanković), Saša Ilić, Džozef Kizito, Marko Šćepović (od 66. minuta Aleksandar Davidov). Klupa: Živko Živković, Aleksandar Miljković, Aleksandar Lazevski, Miloš Bogunović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

105 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve