Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 19.07.2010.

20:28

B92: Peruanci u Partizanu

Dvojica igrača iz Perua, zadnji vezni Paolo De la Haza i napadač Andres Mendosa, mogli bi da pojačaju beogradski Partizan, saznaje B92.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Angažman peruanskih reprezentativaca zavisiće od utiska koji ostave u Beogradu, a sam dolazak u 'Zemunelo' uslovljen je ostalim aktivnostima 'crno-belih' u prelaznom roku.

U slučaj da prvak Srbije angažuje svu trojicu igrača koji se pominju, Smiljanića, Ilieva i Mrđu, Peruanci 'otpadaju'.

Paolo De la Haza je zadnji vezni, rođen je 20. novembra 1983. godine a 31 put je oblačio dres reprezentacije Perua. Osim klubova iz svoje zemlje Sport Bojsa, Siensijana i Alijanse iz Lime nosio je dresove ukrajinskog Černomoreca iz Odese (2007 – 2009) i izraelskog Beitara iz Jerusalima (2009 – 2010).

Visok je 178cm, za Beitar je prethodne sezone odigrao 26 utakmica, a u Ukrajini je za dve sezone upisao 28 nastupa. U to vreme je za reprezentaciju Perua odigrao 14 mečeva, a bio je i učesnik Kopa Amerika 2007. godine.



Andres Agusto Mendoza Azevedo je napadač, rođen 28. aprila 1978. godine, počeo je u Sporting Kristalu. Za reprezentaciju Perua odigrao je 44 utakmice i postigao osam golova.

Početak evropske karijere bio mu je blistav. Igrajući za Briž stigao je do 72 utakmice i 35 golova u belgijskom prvenstvu, uz devet utakmica u Ligi šampiona i Kupu UEFA. Manje uspeha imao je u Olimpiku iz Marseja gde je proveo godinu dana, a kasnije je nastupao za ukrajinski Metalurg iz Donjecka, moskovski Dinamo i rumunsku Steauu iz Bukurešta.

Poslednje dve godine bio je član meksičkog Monarkasa i turskog prvoligaša Dijarbakirspora (15 nastupa, pet golova) a sada je bez ugovora.



Partizan, u slučaju da prođe u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, mora da prijavi igrače za utakmice sa pobednikom dvomeča HJK Helsinki (Finska) – Ekranas (Litvanija) do četvrtka, 22. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve