Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 19.07.2010.

12:30

Kladionica želi da angažuje Pola

Jedna ruska kladionica želi da angažuje hobotnicu Pola, koja je uspešno prognozirala ishode utakmica Svetskog prvenstva u fudbalu u Južnoj Africi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Oleg Zuravski, suvlasnik kladinioce Bet Lig (Bet League), rekao je da ta kompanija želi da angažuje Pola za mesečnu platu od 5.000 dolara.

"Pol bi bio jedan od 120 zaposlenih u našim kladionicama. Naši stručnjaci za predviđanje ishoda utakmica zarađuju po 3.000 dolara, a Polu bi dali 5.000 dolara", izjavio je Zuravski.

Poznata hobotnica se nalazi u akvarijumu u nemačkom gradu Oberhauzen, a Zuravski je kazao da je spreman da otkupi Pola za 100.000 evra.

Kompanija čiji je suvlasnik Zuravski trebalo bi uskoro da potpiše ugovor o saradnji s ruskom Premijer ligom, prema kojem bi 50 odsto zarade bilo investirano u razvoj fudbala u toj zemlji.

Hobotnica Pol uspešno je predvidela ishode svih utakmica reprentacije Nemačke na Mundijalu, kao i pobedu Španije u finalu tog takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve