Nova vest
Fudbal

Utorak, 13.07.2010.

22:15

LŠ: Debakl Želje, preokret Dinama

Odigrani su prvi mečevi drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a svoj posao skoro su završili Hapoel Tel Aviv, Salcburg, Dinamo, Sparta i Omonija.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Hapoel je sa 5:0 deklasirao sarajevski Željezničar, a istim rezultatom je Salcburg ispratio Torshavn. Dinamo je preokrenuo potiv Kopera i na kraju slavio sa visokih 5:1.

Sparta i Omonija su zabeležili pobede od po 3:0 Liepeju i Renovu, ali su Česi igrali u gostima. Rudar je minimalno poražen od Liteksa u Loveču pa i dalje ima šansu za plasman u sledeću rundu.

Predstavnik BiH, sarajevski Željezničar se već posle prvih 45 minuta meča u Tel Avivu oprostio od takmičenja u Evropi. Hapoel je u prvom poluvremenu stigao do pet golova prednosti, a golman Sarajlija Šehić dugo će se sećati Marana Lale koji mu je postigao tri i bio najzaslužniji za još jedan gol Izraelaca. Revanš na "Grbavici" biće samo formalnost za Izraelce.

Ubedljivu pobedu zabeležio je i Salcburg koji je sa 5:0 savladao predstavnika Farskih ostrva Torshavn. Blizu plasman u treću rundu je i kiparska Omonija koja je sa 3:0 pobedila Renovu. Prvak Makedonije je dobro prošao u Nikoziji jer je od šestog minuta igrao sa igračem manje zbog isključenja Ignjatovskog koji je skrivio penal. Rezervni golman Omonije, nekadašnji reprezentativac SCG Dragoslav Jevrić nije ulazio u igru.

Šampion Slovenije Koper poveo je na Maksimiru protiv Dinama već u desetom minutu golom Bubanje. Zagrepčani su sledećih 20ak minuta tražili igru, a onda je Mandžukić iskoristio sjajnu asistenciju i izjednačio rezultat u 30. minutu. To je bio početak kraja za goste. Pre kraja poluvremena Slepička je preokrenuo na 2:1, a dominantni Dinamo je u nastavku preko Samira, Mandžukića i Etoa stigao do ubedljive pobede pred revanš.

Prvak Crne Gore pljevaljski Rudar je izgubio u Bugarskoj, ali minimalna pobeda Liteksu ne obećava lak posao u Podgorici. Jedini gol u Loveču postigao je Popov u osmom minutu, a Rudar je poslednja tri igrao sa deset igrača. Najubedljiviju pobedu u gostima zabeležila je praška Sparta. Česi su sa 3:0 pobedili Liepaju u Letoniji i praktično obezbedili prolaz.

Najzanimljiviji revanši trebalo bi da budu u duelima Birkirkare i Žiline, te Levadije i Debrecena.

Birkirkara sa Malte priredila je možda i najveće iznenađenje u utorak pobedivši prvaka Slovačke Žilinu golom srpskog internacionalca Nikole Vukanca u prvom minutu. Revanš se igra u Slovačkoj. Sa druge strane Levadija je golom Nemele vodila protiv Debrecena, ali se prvak mađarske i prošlosezonski učesnik LŠ izvukao pogotkom rezerviste Rezesa u poslednjim trenucima meča.

Minimalnu pobedu u gostima zabeležio je Leh koji je slavio protiv Intera u Azerbejdžanu. Dimitrije Injac igrao je svih 90 minuta za poljskog šampiona, dok je Ivan Đurđević meč presedeo na klupi.

U sredu se igra još šest duela, a među njima je i duel srpskog šampiona Partizana i Pjunika iz Jermenije. Revanši su na programu za sedam dana, a žreb za treću rundu u petak u podne.

Liga šampiona, drugo kolo kvalifikacija:
Inter Baku (Azerbejdžan) – Leh (Poljska) 0:1 (0:0)
Višnjarek 47
Birkirkara (Malta) – Žilina (Slovačka) 1:0 (1:0)
Vukanac 1
Liepaja (Letonija) – Sparta Prag (Češka) 0:3 (0:1)
Kadlec 37, Vilfred 51, 58
Levadija (Estonija) – Debrecen (Mađarska) 1:1 (0:0)
Nemelo 59 – Rezes 90
Salcburg (Austrija) – Torshavn (Farska ostrva) 5:0 (2:0)
Zarate 21, Jančer 43, Ulmer 46, Valner 64, Hirlander 82
AIK (Švedska) – Žunese D'Eš (Luksemburg) 1:0 (0:0)
Engblum 57
Liteks Loveč (Bugarska) – Rudar (Crna Gora) 1:0 (1:0)
Popov 8
Omonija (Kipar) – Renova (Makedonija) 3:0 (2:0)
Konstantinu 7p, 62, Dejvidson 28
Hapoel Tel Aviv (Izrael) – Željezničar (BiH) 5:0 (5:0)
Lala 10, 31, 39, Bešlija 28ag, Šivhon 12
Dinamo Zagreb (Hrvatska) – Koper (Slovenija) 5:1 (2:1)
Mandžukić 30, 63, Slepička 38, Samir 77, Eto 80 - Bubanja 10
Dohemians (Irska) – TNS (Vels) 1:0 (0:0) u toku
Brenan 66

Sreda:
18.00h Aktobe (Kazahstan) – Olimpi Rustavi (Gruzija)
18.00h BATE Borisov (Belorusija) – Hafnarfjordur (Island)
18.10h Ekranas (Litvanija) – Helsinki (Finska)
19.00h Šerif (Moldavija) – Dinamo Tirana (Albanija)
20.45h Linfild (Severna Irska) – Rosenborg (Norveška)
20.45h Partizan (Srbija) – Pjunik (Jermenija)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve