Jol: "Vreme da se Sulejmani dokaže"

Trener Ajaksa Marton Jol uveren je da srpski napadač Miralem Sulejmani ima dovoljno talenta da uspe u ekipi iz Amsterdama.

AKIzvor: B92 Holandija
Podeli

Ipak, Jol ističe da je vreme da se mladi napadač dokaže u dresu "kopljanika".

"Svaki fudbaler prolazi kroz težak periodu u jednoj tački svoje karijere. I ja sam sličan period. To su momenti kada morate da pokažete od čega ste i nastavite da se borite za vrh", rekao je Jol.

Sulajmani je u Ajaks došao u leto 2008. iz Herenvena za rekordnih 17 miliona evra kao najbolji mladi igrač lige. Međutim, tokom dve sezone u Amsterdamu više vremena provodio je na klupi nego u prvom timu.

"Jasno je da je Miralem veoma talentovan fudbaler pun potencijala. Ipak, došlo je vreme da se istakne i dokaže da vredi. On ima ono što je potrebno da postane veoma dobar igrač", istakao je Jol.

"Morate poznavati Miralema da bi ga mogli razumeti. Ako ga ne znate, lako mi mogli da kažete da nije srećan. On čak nije ni proslavio gol protiv Juventusa prošle sezone".

Ajaks je u petak pobedio egipatski Al Ahli u prijateljskom meču sa1:0, a jedini gol postigao je upravo Miralem Sulejmani. Martin Jol bio je zadovoljan njegovom predstavom, kao i ostalim mladim igračima amsterdamske ekipe.

Fudbal

Rajevac: "Želim da ostanem"

Selektor fudbalske reprezentacije Gane Milovan Rajevac rekao je da želi da ostane na toj funkciji i da vodi ekipu na sledećem Svetskom prvenstvu 2014. godine.

Fudbal utorak 13.07. 14:40
strana 1 od 2 idi na stranu