Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 08.07.2010.

23:27

Torpedo Žodino - poslednji u ligi

Torpedo iz Žodina prvi je protivnik OFK Beograda na evropskoj sceni ove sezone.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Ekipa iz Belorusije je ukupnim skorom 6:1 izbacila islandski Filkir i u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope igraće sa beogradskim ‘romantičarima’.

Torpedo ne igra baš najbolje ove sezone u domaćoj ligi – trenutno je na poslednjoj poziciji na tabeli, pošto je na 17 utakmica uspeo da sakupi samo deset bodova.

Ekipa Torpeda nikada u istoriji nije bila bolje plasirana od četvrtog mesta u Belorusiji. Prethodne dve sezone daleko su od borbe za Evropu u ligi, a prethodnu godinu okončali su kao osmi na tabeli.

U kvalifikacije za Ligu Evrope Torpredo je ušao kao finalista nacionalnog kupa kupa. Na putu su eliminisali tri drugoligaša (uključujući i polufinale na gol u gostima), i branioca trofeja, ali su u finalu izgubili od lokalnog rivala BATE Borisova sa 5:0.

Žodino je mesto na 50km od Minska, grad je osnovan 1963. godine oko fabrike za proizvodnju bagera, ostalih krupnih mašina za kopanje zemlje i sl. Ime te fabrike “ BelAZ” klub je nosio do nezavisnosti.

Stadion Torpedo Žodina prima 3020 gledalaca i izgrađen je 1981. godine, a na prvom meču protiv islandskog Filkira bilo je prisutno 2500 ljudi.

Diferdanž, protivnik subotičkog Spartaka, ima šest titula prvaka Luksemburga, a 14 puta je bio pobednik nacionalnog kupa. Žreb za treće kolo kvalifikacija Lige Evropa, u kojem će učestvovati i Crvena zvezda, održaće se 16. jula u Nionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve