Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 08.07.2010.

19:11

Simon Kjer prešao u Volfsburg

Posle brojnih spekulacija i interesovanja najvećih svetskih klubova, dosadašnji štoper Palerma Simon Kjer prešao je u nemački Volfsburg.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Transfer Danca vredan je 12 miliona evra, a 21-godišnji fudbaler je sa 'vukovima' potpisao četvorogodišnji ugovor.

"Mislim da sam napravio pravi potez, imaću priliku da igram u vrhunskom klubu. Imamo jak tim koji može da konkuriše za vrh tabele u Bundesligi. Pre toga, ipak, moram da obezbedim mesto u timu", izjavio je Kjer.

Prethodnih sedmica spominjalo se da će Kjer karijeru nastaviti u Engleskoj, u Totenhemu ili Mančester Junajtedu, ali Danac se ipak odlučio za Volfsburg, koji je nedavno preuzeo Stiv Meklaren.

Direktor 'vukova' Diter Henes zadovoljan je novim pojačanjem.

"Simon nije samo veoma dobar i agresivan odbrambeni fudbaler, već ima i pravi karakter na terenu iako je još mlad. Poseduje prave liderske sposobnosti".

Osim Danca, Volfsburg je nedavno doveo i reprezentativca Nemačke Arnea Fridriha. Simon Kjer ima 21 godinu, visok je 191cm, a pre Palerma nastupao je za Mitjiland. Za nacionalni tim Danske odigrao je 11 utakmica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve