Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 08.07.2010.

15:03

FK CZ:Predstavljeni Tošić i Koroman

Dva (za sada) najveća pojačanja Crvene zvezde Ognjen Koroman i Duško Tošić predstavljeni su na stadionu crveno-belih kao nova pojačanja kluba.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Povratnik u redove Crvene zvezde Ognjen Koroman rekao je da mu je želja da sa tim fudbalskim klubom osvoji novu titulu šampiona, dok je još jedan bivši srpski reprezentativac koji je potpisao za beogradsku ekipu Duško Tošić istakao da mu je cilj da se u Superligi vrati u takmičarski ritam.

"Srećan sam što sam opet u crveno-belom dresu. Daću sve od sebe da opravdam očekivanja. Nadam se mnogo boljoj igri u narednoj sezoni i povratku titule u klupske vitrine. Tu je i Kup UEFA u kome svi želimo da stignemo do grupne faze takmičenja", kazao je Koroman na konferenciji za novinare na stadionu Zvezde.

Koroman je u Zvezdi već igrao od februara 2007. godine do juna 2009.

Titulu šampiona Srbije osvojio je 2007. godine, kada i nacionalni Kup. U naredne dve sezone nije imao takvog uspeha, pa je prošlu godinu proveo u korejskom Inčonu kod nekadašnjeg selektora Srbije i Crne Gore Ilije Petkovića. Zvezda je ponovo ostala bez titule.

"Maksimalno sam spreman da odgovorim zahtevima stručnog štaba. Bio sam daleko, ali sam igrao u veoma kvalitetnoj ligi. Dosta sam napredovao, iako imam već 31 godinu. Mnogo sam naučio, spremniji sam, jači nego pre", istakao je Koroman, koji je potpisao dvogodišnji ugovor.

Tošić je potpisao saradnju na tri godine koja bi trebalo da mu donese mir posle nekoliko turbulentnih godina.

Bivši fudbaler OFK Beograda je u sezoni 2006/2007 igrao za francuski Sošo, potom je prešao u Verder iz Bremena, ali je tamo retko igrao, osim na prvih nekoliko utakmica. Potom je bio u Portsmutu, ali zbog finansijskih problema tog kluba nije mogao da igra, pa je pozajmljen engleskom drugoligašu Kvins Park Rendžersu.

"Nisam igrao u kontinuitetu i moj prevashodni cilj u Zvezdi je da se vratim u život. Nisam zaboravio da igram fudbal, naprotiv. Spreman sam, samo mi nedostaju utakmice. Mi iskusniji treba da ponašanjem budemo primer mladim igračima Zvezde", istakao je Tošić za koga se interesovao i Zvezdin večiti rival Partizan.

"Da ne bismo dalje polemisali želim da kažem da se nisam dvoumio izmedju Crvene zvezde i Partizana. Dvoumio sam se izmedju Crvene zvezde i inostranstva. A kao profesionalac saslušao sam sve ponude drugih klubova", pojasnio je 25-godišnji bek.

Sportski direktor Zvezde Ivan Adžić izrazio je nadu da će Koroman i Tošić crveno-belima doneti prevagu u susretima sa rivalima u Srbiji i Evropi.

"Koroman je naš stari igrač, verovatno najveće pojačanje za sada.Duško je bivši reprezentativac, nadamo se i budući. Obojica su iskusni i nemam šta mnogo da pričam o njima... Prelazni rok još nije završen, ali nove igrače ćemo dovoditi samo ako su sposobni da se odmah skinu u dres i pomognu Zvezdu", ocenio je Adžić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve