Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 05.07.2010.

20:56

Partizan konačno pobedio

Fudbaleri Partizana zabeležili su prvu pobedu na pripremama za novu sezonu jer su u Voldersu sa 1:0 (1:0) savladali Rapid iz Bukurešta.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Jedini gol za šampiona postigao je Brazilac Kleo u 45. minutu. Ovo je bila poslednja provera “crno-belih” pred meč sa Pjunikom u kvalifikacijama za LŠ koji se igra 14. jula u Humskoj.

Partizan je pre Rapida poražen tri puta. Minimalnim rezultatima su slavili Mlada Boleslav i Leh, a Veker iz Insbruka je pobedio sa iznenađujućih 4:2. "Crno-beli” se u Beograd vraćaju u utorak veče.

Prethodne mečeve “crno-belih” obeležio je mali broj gol šansi te mnogo grešaka, posebno u apatičnoj odbrani, koje su vodile do primanja golova. Protiv Rapida igrači Aleksandra Stanojevića odigrali su možda i najboljih 45 minuta na pripremama u Austriji. Delovali su sigurno, borbeno i inspirisano u svim fazama igre, odigravši prvi deo meča gotovo bez greške.

Rapid je razočarao prethodne sezone u Rumuniji tako da je ovog leta istakao velike ambicije dovođenjem čak devet igrača, od čega su četvorica Brazilci. Pripreme je počeo remijem sa Koperom (1:1), a nastavio porazima od Sibira (3:1) i Rida (3:0). U poslednjem meču Rapid je bio mnogo bolji rival, stvorio nekoliko stopostotnih gol šansi, ali su Austrijanci bili surovi u kontranapadima.

Rumuni su prvi zapretili u Voldersu i to udarcima sa distance, da bi u devetom minutu Šćepović i Kleo odgovorili sjajnom akcijom. Mladi napadač je odlično poslužio Brazilca, koji se oslobodio čuvara, a zatim pogodio golmana Stratona. Nekoliko minuta kasnije je zapretio i Branislav Jovanović sa distance, čiji uradac je, baš kao i Moreirin, završio van okvira gola rivala.

"Crno-beli" su nastavili da napadaju i po bokovima i kroz stredinu, da bi u 45. minutu konačno pogodili. Saša Ilić je prekinuo akciju Rapida, proigrao Šćepovića, a mladi napadač proigrao Klea koji je sa sedam-osam metara savladao Stratona.

Slična igra viđena je i u nastavku meča. Prvih desetak minuta Rapid je pritiskao odbranu Partizana, dok su "crno-beli" najopasniji bili posle udarca Nemanje Tomića iz prekida kada je pogodio okvir gola. Rumuni su problem defanzivi Partizana pravili najviše po bokovima, gde su se ubacivali Spadasio i Tavares, ali je njihove centaršute izbacivao Mladen Krstajić.

Tener Stanojević nije menjao celu postavu, već je samo osvežavao tim. Najbolju šansu u drugom poluvremenu Partizan je stvorio ponovo iz prekida. Davidov je uvacio iz kornera do Klea koji je ipak bio neprecizan.

Stanojević: "Dobro je što smo pobedili"

Partizan: R. Ilić (Živković 66') - Miljković, M. Jovanović, Krstajić, Lazevski - B. Jovanović, Tomić (Davidov 72'), Moreira, S. Ilić - Šćepović (Bogunović 68'), Kleo

Rapid: Straton - Gustavo, Markos Antonio, M. Konstantin, Božović - Roman, Grigore, Lazar, Herea - Spadasio, Sesinja. Igrali su još: Bornesku, Fernandez, Sburlea, Ezekias, Raduta

"Zadovoljni smo. Ušli smo maksimalno skoncentrisani, nismo pravili greške kao do sada. Ovo je bila najteža utakmica, igrači su odigrali po 90 minuta, sto se trkačkog dela tiče, sasvim sam zadovoljan. Dobro je i što smo pobedili zbog samopouzdanja," rekao je posle utakmice trener Stanojević.

Za razliku od prethodnih utakmica, na poslednjoj pripremnoj izvršene su samo tri izmene. Ostaje da se vidi da li će priliku za devet dana dobiti Ivan Stevanović.

"Otprilike to je startna postava, možda sa jednom izmenom. Došli smo do onoga što želimo i spremno čekamo utakmicu sa Pjunikom."

Stanojević je rekao i da neće biti još jedne provere i da će njegov tim na teren tek 14. jula.

"Nismo hteli da razbacujemo energiju na neku 'pretpremijeru', želimo da što više navijača dođe na stadion protiv Pjunika," kaže trener 'crno-belih'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve