EURO 2020 u ex-Yu, moguća misija?

Da li bi Srbija, BiH i Hrvatska mogli da zajedno organizuju EP u fudbalu, pitaju se autori teksta koji se bavi takvom mogućnošču, a objavljuje ga 'Dojče Vele'.

Izvor: www.dw-world.de ex YU, Evropa
Podeli

Zvaničnici fudbalskih saveza regiona veruju da bi, uprkos brojnim izazovima, takvo nešto moglo da se uradi. Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić podseća da veliki broj članica UEFA živi i radi na ovim prostorima.

Zato bi bila kvalitetna i izuzetno dobra odluka UEFA da se opredeli za jedno takvo takmičenje. Što se tiče Fudbalskog saveza Srbije, mi takvu ideju podržavamo“, kaže Karadžić.

Predsednik Fudbalskog saveza BiH Sulejman Čolaković oduševljen je idejom da tri države zajednički organizuju jedno tako veliko takmičenje.

Ako FIFA i UEFA budu htjeli prepoznati ovu našu sportsku i političku zbilju i ružnu blisku prošlost, mislim da bi mi bili najozbiljniji kandidati za domaćina prvenstva. Ima to još jednu poruku, sport veže i zbližava ljude“, kaže Čolaković.

Generalni sekretar Nogometnog saveza Hrvatske Zorislav Srebrić ne odbacuje tu ideju, ali ističe da bi trebalo sprovesti odgovarajuće procedure u svakoj od država.

Kako su to velike organizacije, naravno da nijedan savez sam to ne može organizirati nego mora imati logističku podršku svoje vlade“, ističe Srebrić.

U tekstu se navodi i da ministarstva u regionu koja se bave sportom smatraju ideju prihvatljivom, a i mišljenja građana koja su, očekivano, podeljena, kao i problemi koje bi trebalo rešiti.

Organizator Evropskog prvenstva 2016. godina je Francuska, a ta odluka doneta je u maju.

Fudbal

Irmatov i Kasai sude polufinala

Svetska fudbalska federacija (FIFA) saopštila je da će Ravšan Irmatov i Viktor Kasai će suditi polufinalne mečeve Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Fudbal ponedeljak 5.07. 18:07

Espinosa: "Nesrećna greška"

Sudija Maurisio Espinosa, koji nije video da je lopta posle šuta Frenka Lamparda protiv Nemačke prešla gol liniju, rekao je da je načinio "nesrećnu" grešku.

Fudbal ponedeljak 5.07. 22:38

Zvezde tenisa igrale fudbal

Iako je najavljeno da tokom trajanja Vimbldona utakmice SP neće biti emitovane na terenima Ol Inglanda, najveći teniski turnir nije mogao da prođe bez fudbala.

Tenis ponedeljak 5.07. 10:04

SP: Urugvaj - Holandija (20.30h)

Reprezentacije Urugvaja i Holandije sastaju se u utorak od 20.30h u Kejptaunu u prvom polufinalu Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Fudbal ponedeljak 5.07. 20:43

Španija vodi na fer-plej listi

FIFA je saopštila da je reprezentacija Španije najdisciplinovanija ekipa na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi i da trenutno vodi na fer-plej listi timova.

Fudbal ponedeljak 5.07. 21:26

Gudlak povukao suspenziju Nigeriji

Predsednik Nigerije Džonatan Gudlak povukao je dvogodišnju suspenziju koju je odredio reprezentaciji te zemlje zbog lošeg rezultata na Svetskom prvenstvu.

Fudbal ponedeljak 5.07. 18:34

Holanđani ne potcenjuju Urugvaj

Selektor Holandije Bert van Marvijk upozorio je svoje igrače da ne potcenjuju Urugvaj pred predstojeći meč polufinala Mundijala u Južnoj Africi.

Fudbal ponedeljak 5.07. 10:41
strana 1 od 2 idi na stranu