Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 05.07.2010.

12:15

Stanojević odlučuje o golmanu

Pored problema koje ima sa pozicijama zadnjeg veznog i napadača Aleksandar Stanojević ima i dilemu oko golmana.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Posle odlaska dvojice Božovića, Miodraga i Darka, Stanojeviću je ostao Aleksandar Radosavljević, povratnik iz Metalca Živko Živković i Radiša Ilić, prošle sezone golman Borca iz Čačka. Na pripremnim utakmicama Stanojević je pružio priliku svoj trojici a meč sa Rapidom iz Bukurešta trebalo bi da donese odluku.

"Situaciju rešavamo definitivno posle utakmice sa timom iz Bukurešta. Svoju odluku ću prvo saopštiti njima, jer je red da je oni to prvi saznaju. Ni sam ne znam da li su do sada imali dovoljno posla, pošto smo sve golove primali iz invidualnih grešaka," kaže Stanojević.

Stanojević je objasnio i da golmani nisu imali dovoljno prilika da na utakmicama pokažu u kakvoj su formi.

"Živković, na primer, nije imao nijedan direktan udarac protiv Mlade Boleslav i Leha, nije bilo lako proceniti ko je najspremniji."

Na četiri utakmice svi su dobijali priliku, Radosavljević je branio tri poluvremena i primio tri gola, Živković za 135 minuta nije savladan, a u dva poluvremena Radiša Ilić je tri puta vadio loptu iz mreže.

Prošle sezone u Jelen Superligi Mladen Božović branio je na 25 mečeva, Radosavljević je dobio priliku pet puta.

Radiša Ilić je u dresu Borca 'upisao' svih 15 nastupa tokom prolećnog dela sezone, a Živković u Metalcu branio 29 puta od odlaska na pozajmicu prethodnog leta.

Zanimljivo je da su i Radiša Ilić i Živko Živković doprineli tituli koju je Partizan osvojio, Metalac je savladao jedinog konkurenta, Crvenu zvezdu (2:1), a Borac osvojio bod (0:0).

'Crno-beli' se iz Austrije gde u ponedeljak igraju sa Rapidom (18.30) vraćaju u utorak a prvu takmičarsku utakmicu igraju 14. jula sa Pjunikom iz Jerevana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve