Nova vest
Fudbal

Nedelja, 04.07.2010.

11:39

Stanojević: "Pojačanja, pod hitno!"

Trener Partizana Aleksandar Stanojević rekao je posle poraza 'crno-belih' da su mu "pod hitno potrebna dva ili tri pojačanja".

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

"Kažem da ne može mladost i rezultat zajedno. Pokazatelj je ova utakmica, posebno drugo poluvreme kada je ušla cela postava mlađih igrača. Pokazali su da ne mogu da nose breme Partizana, posebno ne sami. Mi moramo da ubacimo i mlađe igrače, ne mogu ovi stariji da igraju svakih 90 minuta," rekao je Stanojević posle poraza od Insbruka.

"Samo dva ili tri igrača mogu ozbiljno da konkurišu za prvi tim i to kao alternative. cilj Partizana jeste da uvodi mlade igrače ali ne možemo to da radimo na silu. Sada u 22 igrača imamo sedam ili osam baš mladih i mogli smo da dođemo sa iskusnijim timom ali je dobro što sada vidimo šta od ovih momaka možemo da dobijemo."

Sama utakmica sa novim članom austrijske Bundeslige nije pokazala puno toga dobrog.

"Za razliku od Leha smo igrali bolje i brže, više šansi stvarali, ali opet nam se dešavaju individualne greške posle kojih primamo golove. Dosta smo brzo igrali što me raduje. zabrinjavajuće je što ne možemo da imamo sve mlade igrače u konkurenciji za takmičarski ciklus. Moramo pod hitno da nađemo dva ili tri pojačanja," kaže Stanojević koji poraze ne prihvata lako i objašnjava šta je mislio kada je rekao da će biti jako zabrinut ako se greške ponavaljaju, "Mislio sam na fazu napada, na stvaranje šansi, organizaciju igre, da je njih i danas bilo bio bih baš zabrinut. Ne mislim na individualne greške... Nije svakako prijatno imati tri poraza i tražiti u njima dobre stvari. Ja sam realan, namerno sam izabrao teže utakmice da bismo videli gde su greške i šta bi trebalo raditi da bismo bili bolji."

Na pitanje da li su u klubu "rešili da mu pomognu" pošto je utakmicu gledao predsednik kluba Dragan Đurić i da li zna tim sa kojim će na Pjunik u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona i u nastavak takmičenja Stanojević je odgovorio.

"Ova ekipa koju ste videli će biti sa četvoricom novih igrača, dva beka, zadnjim veznim i špicem," rekao je Stanojević, "Mladost i takmičenje ne idu lako zajedno. Pričamo otovreno, hoćemo li Partizan koji će napadati plasman u Ligu šampiona i titulu ili ćemo da stvaramo mlad tim. Hoćemo i jedno i drugo, to se zove tranzicija i nije lako..."

Partizan nema puno vremena da bi angažovao adekvatna pojačanja do 14. jula.

"Mislim da realno neće biti niko osim Ivana Stevanovića ali sam zadovoljan kako je Lazevski odradio ove dve utakmice. Petrović nas čeka ali ne verujem da možemo da ga koristimo, Bane će igrati, a čisto sumnjam da ćemo dovesti u ovih desetak dana napadača koji bi mogao da počne utakmicu," kaže Stanojević i objašnjava da "zadnjeg veznog i napadača nema ni blizu".

Novinare u Austriji zanimalo je i ko je od mladih igrača 'prokockao poverenje' trenera.

"Ne bi trebalo mlade igrače tako komentarisati, zbog jedne greške su izgubili poverenje."

Da li se Moreira pridržava dogovora iz svlačionice, insistirali su novinari na analizi njegovog učinka.

"Mislim da nije korektno da tako pričam. Sigurno je da nije u formi ali ovo je pripremni period, za svakog igrača možemo da nađemo i dobre i loše strane. Igrač koji je stranac i koji je najskuplji u istoriji Partizana mora da nosi igru, to je valjda svima jasno," prokomentarisao je trener Partizana još jednu bledu partiju svog igrača.

Jedan od problema je i golman, Radosavljević i Radiša Ilić branili su više i primali golove.

"Ne znam da li su golmani imali dovoljno posla da bih procenio ko je najbliži mestu u timu. Živković u igri nije imao nijednu loptu upućenu ka golu. Dosta smo golova primili iz grešaka, imamo neku sliku o svoj trojici, naravno, ali posle utakmice sa Rapidom ću odlučiti i saopštiti, njima i vama, ko od njih ima kakav status," rekao je Stanojević.

Partizan poslednju utakmicu na pripremama u Austriji igra sa Rapidom iz Bukurešta u ponedeljak, 5. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve