Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 01.07.2010.

11:41

Hodžson novi trener Liverpula

Najtrofejniji engleski fudbalski klub Liverpul imenovao je danas Roja Hodžsona za novog menadžera.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Na sajtu Liverpula navodi se da je Hodžson potpisao ugovor sa klubom na tri godine.

Hodžson će na tom mestu zameniti Španca Rafaela Beniteza, koji je pre mesec dana napustio klub i potpisao za Inter iz Milana.

Hodžson u Liverpul dolazi iz Fulama, kluba koji je 2008. godine spasio od propadanja i doveo go do sedmog mesta u Premijer ligi, što je najbolji rezultat u istoriji tog kluba.

Fulam je ove godine uspeo da stigne i do finala Lige Evrope (bivši Kup UEFA), ali je utakmicu sa Atletikom izgubio 1:2. To je bilo drugo veliko finala tog kluba u njegovoj istoriji.

Hodžson (62), osamnaesti trener u istoriji Liverpula, u svojoj karijeri vodio je od klubova Inter, Blekbern, Udineze, Malme. Takođe je bio i selektor reprezentacije Švajcarske na Svetskom prvenstvu 1994. godine i tada je uspeo da ih uvede u 16 najboljih ekipa.

On dolazi na mesto menadžera u trenutku kada se Liverpul nalazi u veoma teškoj finansijskoj situaciji. Klub je proteklu sezonu završio tek na sedmom mestu, što je najlošiji plasman za poslednjih desetak sezona, a ispao je u ranoj fazi iz Lige Šampiona a potom iz Lige Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve