Nova vest
Fudbal

Utorak, 29.06.2010.

09:19

Stanojević: "Problemi u završnici"

Fudbaleri Partizana izgubili su prvi pripremni meč u Austriji, ali je trener Aleksandar Stanojević zadovoljan prikazanim, posebno disciplinom u igri.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Bilo je dobrih i loših momenata protiv Mlade Boleslav. Imali smo problema sa završnim udarcem na gol i na tome ćemo sigurno raditi u narednom periodu".

"Dešavalo se da sve pripremimo na najbolji način, što je u principu najteže, ali kada dođemo u završnicu nije bilo konkretnog udarca na gol. To je pomalo stvar i individulanog kvaliteta", istakao je Stanojević.

Međutim, nije sve bilo za kritiku.

"Zadovoljan sam disciplinom u igri, iako smo u poslednjih 20-ak minuta, a posle iylaska Saše Ilića, pomalo izgubili sistem zbog prevelikog broja mladih igrača na terenu. Do tog perioda smo bili dominantni i agresivni, jako dobro se kretali bez lopte, stvorili nekoliko prilika".

Stanojević je posebno izdvojio dobru igru mladog Stefana Aškovskog koji je igrao 30 minuta.

“Aškovski je veliki potencijal, i “upao je u uči” svima koji su gledali meč sa Mladom Boleslav. Razgovaram često sa njim o fudbalskim temama i napominjem mu šta mora da ispravi kod sebe da bi postao igrač. Ako se jne koriguje, uzalud talenat”, kaže trener “crno-belih”.

Meč sa Česima završilo je osam mladih igrača, što nije česta praksa.

“Do trenutka kada smo primili gol delovali su sjajno, iako nemaju iskustva. Bili su puni energije, željni da se nametnu. Posle gola se osetila nesigurnost, izgubili smo sistem što je i normalno. Ipak, zadovoljan sam onim što su prikazali”.

Iako pripremni period služi za uigravanje i rezultati nisu bitni, Stanojević ističe da u svakom meču želi da pobedi.

“Ne trpim prosek ni u čemu. Jednostavno je, rezultat ti daje poverenje kod navijača, igrača, saradnika, predsednika, novinara. Osvojiti titulu u Srbiji je lepa stvar, ali hoću više, hoću da ostavim dublji trag. Zato mi je pobeda bitna i kada je drugima nebitna”, završio je Stanojević.

Bez generalke sa Željom

Iako je bio u planu, Partizan neće imati duel sa Željezničarom uoči kvalifikacija za LŠ.

“Nećemo imati generalnu probu pred početak takmičenja. Hteli smo sa odigramo protiv Željezničara, ali se nisu poklopile kockice, kasnije smo dobili još nekoliko ponuda, gde je bilo problema sa terminima. Na kraju smo odustali od cele priče”, kaže Stanojević.

Promene na levom beku

Marko Lomić je definitivno na izlaznim vratima Partizana. Levi bek, koji je proteklog proleća bio jedan od najboljih igrača u “”crno-belom” timu, na korak je od Dinama iz Moskve, pa bi boglo da se dogodi da Lomić i pre završetka priprema u Zefeldu napusti ekipu. Na njegovom dolasku u Moskvu insistira Miodrag Grof Božović.

Ukoliko se transfer realizuje, poziciju levog beka trebalo bi da popuni Duško Tošić. Agent bivšeg reprezentativca Zoran Krneta je obavestio čelnike “crno-belih” da će konačan odgovor o Tošićevom angažmanu dostaviti do 1. jula.

U ovom trenutku pažnja Tošića usmerena je na inostranstvo.

"Zvali su me i Partizan i Zvezda, ali moja želja je da nastavim karijeru u inostranstvu. Kada se jednom ode preko granice, teško je vratiti se, posebno nekome ko je mlad. Prelazni rok je tek počeo, a u toku je Mundijal, tako da se još nisu zahuktale priče o transferima. Nigde ne žurim, zimus sam požurio pa se sve iskomplikovalo. Sada mi je cilj da odaberem dobar klub, naravno pod prihvatljivim uslovima. Ako se u narednih desetak dana ne pojavi takva mogućnost, razmisliću od ponudama 'večitih'. Moje srce je u OFK Beogradu, a Partizan i Zvezda imaju šanse 50:50. Oba poziva su primamljiva, ali prioritet je inostranstvo", rekao je Tošić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve