Nova vest
Fudbal

Nedelja, 06.06.2010.

15:58

Promocija knjige "Dejan" u Ateljeu

U pozorištu Atelje 212 promovisana je knjiga "Dejan", čiji je autor novinar "Sporta" Mirko Vrbica.

Izvor:

Autor:

Default images

U luksuznom izdanju, na 330 stranica bogato ilustrovanih podacima, fotografijama i drugim materijalom, opisana je sportska karijera kapitena fudbalske reprezentacije Srbije Dejana Stankovića.

Zajedno sa Stankovićem na sceni su bili filmski i pozorišni reditelj Jug Radivojević i glumac Viktor Savić, koji je menjao dresove klubova u kojima je igrao Dejan Stanković (Crvena zvezda, Lacio i Inter).

Promociji knjige "Dejan" prisustvovali su potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić, ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac i selektor fudbalske reprezentacije Radomir Antić.

Na skupu su bili i predsednik i generalni sekretar FSS Tomislav Karadžić i Zoran Laković, a u publici je bilo i dosta reprezentativaca, bivših igrača Crvene zvezde, ali i Partizana. Bivši fudbaleri Zvezde Siniša Mihajlović, Nemanja Vidić, Marko Pantelić, bivši kapiten Partizana Zoran Mirković, trofejni trener Partizana Ljubiša Tumbaković, najbolji srpki fudbaler u XX Dragan Džajić, bivši trener Crvene zvezde Vladimir Petorvić Pižon koji je bio trener Dejanu u Crvenoj zvezdi pre 14 godina.

Na pitanje Radivojevića i Savića čiji dres mu je najdraži, Dejan Stanković je odgovorio da je to prvi koji je nosio, dres Crvene zvezde.

"Neka mi ne zamere moja crno-bela braća koja sada sede ovde, ali najdraži mi je Zvezdin dres. On je prvi u kojem sam igrao", rekao je Dejan Stanković

Ovo je bila poslednja aktivnost naših reprezentativaca pred odlazak u Južnu Afriku, gde će 13. juna igrati prvu utakmicu na Svetskom kupu protiv Gane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve