Nova vest
Fudbal

Nedelja, 06.06.2010.

09:58

Mlađi kadeti Partizana u Italiji

Mlađi kadeti FK Partizan, koje predvodi trener Zvonko Popović, nalaze se u Italiji gde se takmiče na 14. turniru “Kopa Gaetano Širea”.

Izvor: MT

Autor:MT

Default images

Turnir se održava u znak sećanja na legendarnog štopera Juventusa i reprezentacije Italije, Gaetana Šireu, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći 1989. godine, u 36. godini.

Partizan je dva puta osvajao ovaj prestižni turnir, 2004. godine (generacija 1988.) i 2005. (generacija 1989.). Grad organizator turnira je Matera, rodno mesto Gaetana Širee.

Prema rečima domaćina, najstariji grad na svetu – oko 3.000 godina.

Na 14. izdanju turnira u Materi, učestvovaće 12 timova: Inter, Juventus, Leće, Zenit (Rusija), Hajduk (Split), Askoli, Padova, Bari, Noja (Italija), Baripoint (Italija), Figs Basilicata (Italija) i Partizan.

Timovi su podeljeni u tri grupe, a Partizan je u grupi B sa Juventusom, Padovom i Baripointom. Mečevi grupne faze su odigrani i Partizan je zabeležio sve tri pobede.

Prvo je savladan Juventus sa 1:0, zatim je istim rezultatom pobeđena i Padova, da bi zatim ‘crno-beli’ demolirali Baripoint sa 9:0.

Pošto su osvojili prvo mesto u grupi B, ‘crno-beli’ u nedelju od 18:30h igraju sa Askolijem u četvrtfinalu.

Parovi četvrtfinala:
Zenit – Bari
Inter- Padova
Juventus – Hajduk Split
Partizan – Askoli

Za Partizan na turniru nastupaju: Lazarević Marko, Živković Marko, Antić Nikola, Pavić Lazar, Savić Stefan, Savić Milan, Stojanović Voja, Stojanović Luka, Mandić Nikola, Ninković Nikola, Janjić Vasilije, Savović Stefan, Brunčević Mirsad, Kovačević Miroslav, Lilić Željko, Đurić Nikola, Mašović Alen, Đorđević Miloš, Prelić Stefan i Mitrović Aleksandar.

Partizan na turniru igra bez dvojice možda i najboljih igrača, Lazara Markovića i Miloša Šake, koji su u Beogradu ostali zbog privatnih obaveza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve