Nova vest
Fudbal

Subota, 29.05.2010.

22:00

Tim iz Barija šesta Zvezdina zvezda

Fudbalski klub Crvena zvezda proglasio je ekipu koja je osvojila evropski Kup šampiona 1991. godine za šestu Zvezdinu zvezdu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Manifestaciji pod nazivom "Zvezdine staze" prisustvovalo je oko 700 gostiju, među kojima i veći deo igrača šampionske generacije.

Od igrača koji su sa Crvenom zvezdom u Bariju posle penala pobedili Olimpik iz Marseja nisu bili prisutni Stevan Stojanović, Darko Pančev, Ilija Najdoski, Siniša Mihajlović i Refik Šabanadžović.

"Uvek sam hteo da se zvezdaška javnost oduži ovoj generaciji i to sam na kraju ostvario. Nije bio plan da pravim ličnu promociju. Žao mi je što nisu svi bili tu, ali sve smo ih pozvali", rekao je predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić.

Beogradski klub do sada je imao pet Zvezdinih zvezda: Rajka Mitića, Dragoslava Šekularca, Dragana Džajića, Vladimira Petrovića Pižona i Dragana Stojkovića Piksija. Manifestaciji su prisustvovali Džajić i Šekularac.

"Drago mi je što smo se okupili posle mnogo godina. Veoma sam srećan što je Zvezda priznala ovu generaciju igrača, koji nisu bili najbolji, ali su sigurno najtrofejniji. Nadam se da će Zvezda i u buduće stvarati velike timove", rekao je novinarima jedan od najboljih igrača generacije iz 1991, Dejan Savićević.

Prosinečki: "Još uvek čuvam Zvezdin dres"

Igrač sredine terena i bivši član trofejne generacije klluba i reprezentacija Jugoslavije i Hrvatske, Robert Prosinečki, kazao je da mu je drago zbog dolaska u Beograd.

"Sačuvao sam jedan dres iz finalne utakmice, a drugi sam zamenio. Ovde sam izuzetno lepo dočekan. Dugo nisam bi ni na Marakani, ni u Beogradu. Uvek se rado sećam ovog perioda provedenog u Zvezdi, igara i golova", naveo je Prosinečki.

Šesta Zvezdina zvezda biće i poslednja, pošto je klub umesto toga najavio formiranje Kuće slavnih ovog kluba.

Tokom manifestacije u Beoekspo centru gosti su mogli na velikim video-bim ekranima da vide i detalje iz bogate istorije kluba, a prikazana je i animacija izgleda novog stadiona kluba iz Ljutice Bogdana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve