Nova vest
Fudbal

Subota, 29.05.2010.

17:59

Opomena od Novog Zelanda

Reprezentacije Srbije izgubila je od Novog Zelanda sa 1:0 prvi pripremni meč uoči Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Radomir Antić izveo je na teren u Klagenfurtu kombinovanu postavu bez Dejana Stankovića, MIloša Krasića, Milana Jovanovića i Baneta Ivanovića, a rival je pobedio golom Šejna Šmelca u 22. minutu.

Antić je napravio šest izmena tokom meča, a pola sata je igrao sa tri napadača. Srbija je uglavnom napadala, propustila dve odlične šanse preko Subotića i Žigića, dok je odbrana imala problema sa dugim loptama.

Možda i najaktivniji naš igrač bio je Zoran Tošić koji je uglavnom centaršutima sa leve strane pokušao da pronađe Nikolu Žigića. Rival je snažnom i često grubom igrom branio svoj gol, te iskoristio prvu šansu na meču koja je usledila posle loših reakcija Vidića i Rukavine.

Prvu priliku Srbija je imala u 12. minutu. Zoran Tošić je preigrao Marka Pantelića ne lovoj strani kaznenog prostora, srpski napadač je dobro odigrao i poslao je u sredinu, ali tamo nije bio ni jedan njegov saigrač.

Nekoliko minuta kasnije Rori Felon je udario Ivana Obradovića laktom u glavu pa je srpski reprezentativac usled krvarenja morao da napusti teren, a zamenio ga je Aleksandar Kolarov.

U 22. minutu Novi Zeland je poveo protiv Srbije. Dugu loptu iz sredine Nemanja Vidić je loše procenio, Vinston Rid ju je zakačio dovoljno da ona ode do šesnaesterca gde je Šejn Šmelc prihvatio pored Antonija Rukavine, prevario ga i lagano savladao Vladimira Stojkovića.

Samo dva minuta kasnije rival "orlova" je mogao i do drugug gola. Kris Vud je sjajno reagovao na desnoj strani i vratio loptu u sredinu na ivicu kaznenog prostora, Rori Felon je dobro šutirao ali je Stojković zaustavio šut.

U 38. minutu Srbija je mogla i morala da izjednači. Ninković je sjano izveo slobodan udarac sa leve strane, Nikola Žigić je promašio loptu koja je stigla do usamljenog Nevena Subotića na drugoj stativi, ali je defanzivac Borusije iz Dortmunda loše reagovao i loptu glavom poslao pored stative.

U ovom periodu meča naša reprezentacije je bila mnogo bolja od rivala koji su većinu napada "orlova" zaustavljali prekršajima.

Na poluvremenu Antić je napravio prve izmene. Ušli su golman Anđelko Đuričić, Radosav Petrović i Gojko Kačar. Već u prvom napadu u drugom delu Srbija je zapretila. Tošić je posle duplog pasa sa Kačarom sjajno prošao po levoj strani do gol-aut linije, vratio loptu na penal do Pantelića ali on nije uspeo da je pošalje u mrežu.

Petnaest minuta kasnije Antić je uveo i Dragana Mrđu umesto Zdravka Kuzmanovića i tako zaigrao sa tri napadača. U 63. minutu Žigić je imao najbolju priliku na utakmici. Pantelić je proigrao Mrđu koji je utrčao u šesnaesterac sa leve strane, proigrao Žigića na pet metara ali novi igrač Birmingema nije dovoljno jako uklizao pa je Paston lako uhvatio loptu. Uskoro je teren napustio i Pantelić, a zamenio ga je Danko Lazović.

Nastavili su se napadi "orlova", najaktivniji je bio Tošić koji je centaršutima sa leve strane pokušavao da pronađe Žigića, ali ni jedna njegova lopta nije stigla do našeg napadača. Novi Zeland u drugom poluvremenu nije bio mnogo opasan, ali su naši defanzivci i dalje imali problema da sugim loptama rivala, pa je jednu takvu zamalo iskoristio rezervista Broki koji je šutirao pored stative u 80. minutu.

Naličje prijateljskog meča u Klagenfurtu bila je mala grupa od nekoliko navijača koja je ulazila u teren i prekidala meč zbog čega ih je i kapiten Vidić morao da moli da se smire. Na kraju je glavni sudija svirao kraj bez nadoknade izgubljenog vremena.

Uoči prve provere naše reprezentacije francuski L'Ekip je preneo da se kapiten "Orlova" Dejan Stanković povredio na treningu selekcije u petak i da je ugrožen njegov nastup na SP. Vezni igrač ne igra protiv Novog Zelanda ali je iz reprezentacije demantovana njegova povreda i istaknuto da je pošteđen napora pošto je poslednji stigao na pripreme. Iz privatnih razloga i Branislav Ivanović propušta meč.

Drugi pripremni meč Srbija igra 2. juna protiv Poljske, a tri dana kasnije oprostiće se od srpske publike na stadionu Partizana protiv Kameruna.

Srbija - Novi Zeland 0:1 (0:1), stadion Hipo Group arena u Klagenfurtu, 14000 gledalaca

Srbija: Stojković (Đuričić 45), Rukavina, Vidić, Subotić, Obradović (Kolarov 20'), Tošić, Kuzmanović (Mrđa 59'), Ninković (Kačar 45'), Milijaš (Petrović 45'), Pantelić (Lazović 66'), Žigić

Novi Zeland: Paston, Lokhed, Rid, Nelsen, Eliot, Šmelc, Bertos, Felon, Smit, Vud (Broki 61'), Kristi

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

489 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve