Nova vest
Fudbal

Subota, 29.05.2010.

11:34

Goal: 10 najboljih opklada na SP

Portal Goal.com napravio je listu od deset potencijalno najisplativijih opklada na predstojećem Svetskom Prvenstvu.

Izvor: MT

Autor:MT

Default images

Među predlozima našlo se nekoliko interesantnih, kao na primer da će David Vilja biti strelac na svakom meču u grupnoj fazi, za šta je kvota visokih 6.5.

Takođe, mogla bi i da se iskoristi visoka kvota da će Španija biti najefikasnija ekipa prvenstva – 4.35, a ukoliko Miroslav Klose bude prvi strelac, novac uložen na tu opkladu bi se uvećao čak 26 puta.

10) Najbolji strelac - Miroslav Klose, kvota 26

Klose je veći deo sezone proveo na klupi Bajerna, ali je prvi izbor selektora Joakima Leva. Klose ima sjajan učinak na prethodna dva Mundijala, postigavši ukupno 10 golova na uba učešća. S obzirom da Nemačka ima konstantno dobar učinak na Svetskim Prvenstvima, Klose bi za poverenje koje Lev ima u njega, mogao da oduži golovima. Takođe, kvota da Nemačka osvaja SP i da je Klose najbolji strelac iznosi 151.

9) Obala Slonovače pobeđuje Portual u Grupi G, kvota 3.13

U takoozvanoj ’grupi smrti’, sve ekipe će morati da budu eliminisane i ukoliko to bude Portugal, ne bi trebalo da bude preveliko iznenađenje. Ekipa Karlosa Keiroša je imala dosta problema tokom kvalifikacija, a poslednji kiks bio je remi bez golova sa moćnom selekcijom Zelenortskih Ostrva u prijateljskoj utakmici. Obala Slonovače je talentovana i poseduje fizički snažne igrače, sa selektorom Svenom Jeranom Eriksonom koji dobro poznaje Portugalce, koji su dva puta bili uspešniji od njegove Engleske, na EURO 2004. i na SP 2006. godine.

8) Brazil osvaja Svetsko Prvenstvo, kvota 5.5

Iako je klađenje na Brazil uvek opcija, treba istaći da je ekipa pod vođstvom Dunge doživela samo jedan poraz u 24 utakmice, uz osvojene Kopa Amerika i Kup Konfederacija.

7) Neki tim prvi put osvaja Svetsko Prvenstvo, da – 2.5, ne – 1.5

Ako se uzme u obzir sjajna igra Španije, klađenje na to da neka ekipa prvi put osvaja titulu, moglo bi da bude isplativo. Takođe, treba uzeti u obzir i da Holandija na svoj prvi trofej čeka veoma dugo, a ukoliko bi se stvari gledale malo šire, možda bi i Afrika prvi put mogla da ima pobednika, po ugledu na EURO 2004. i Grčku koja je iznenadila sve.

6) Kontinent sa kog dolazi prvak – Južna Amerika, kvota 3.2

Brazil je titule na Svetskim Prvenstvima osvjaao u Evropi (1958), Južnoj Americi (1962), Severnoj Americi (1970, 1994) i Aziji (2002), pa zašto ne bi šestu titulu osvojili u Africi. Takođe, Argentina sa Mesijem, Tevezom, Aguerom i Militom ne bi trebalo da bude potcenjena, uprkos „ludilu“ Dijega Maradone koji je iz tima izostavio Zanetija i Kambijasa.

5) David Vilja postiže gol u svakom meču grupe, kvota 6.5

Vilja je na prethodnom prvenstvu postigao tri gola i od tada je u duetu sa Fernandom Toresom formirao možda i najopasniji napad na svetu. Tokom kvalifikacija je lako postizao golove, tako da davanje golova Švajcarskoj, Hondurasu i Čileu možda ne bi trebalo da predstavlja ozbiljan problem.

4) Grčka pobeđuje Južnu Koreju u grupi B, kvota 2.27

U Grupi B, Argentina je svakako favorit, ali će se velika borba voditi za drugo mesto između Grčke, Nigerije i Južne Koreje. Grci na čelu imaju iskusnog Ota Rehagela tako da bi pobeda na startu protiv prosečnih Korejaca, mogla da bude očekivana.

3) Španija – tim koji će postići najviše golova, kvota 4.35

Španci su tokom kvalifikacija postigli ukupno 28 golova i imaju zastrašujuć napad, a kada se uzme u obzir da u grupi imaju slabašni Honduras, to bi mogao da bude dobar kapital za ovu opkladu.

2) Ukupan broj crvenih kartona, over/under 19.5, obe kvote 1.9

Pre četiri godine dodeljen je rekordni broj kartona - čak 345 žuta i 28 crvenih. Ove godine sudije će biti pod većim nadzorom od strane FIFA, tako bi igranje na preko 19.5 žutih kartona moglo da bude sigurna opklada.

1) Engleska ispada na penale, kvota 5.0

1990, 1996, 1998, 2004, 2006. “Prokletstvo” penala prati Englesku već dugo. Selektor Fabio Kapelo možda je ugradio pobednički mentalitet u ekipu, ali bi eliminisanje fobije od penala možda bilo previše. Pošto Englezi imaju potencijalni duel sa Nemcima u drugoj rundi, jasno je gde će mnogi staviti novac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve