Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 27.05.2010.

18:38

Knežević u varšavskoj Legiji

Srđa Knežević, dosadašnji bek Partizana nalazi se u Varšavi gde će narednih dana obaviti lekarske preglede i potpisati ugovor sa Legijom.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Knežević je u četvrtak stigao u poljsku prestonicu, a odmah za njim došla su još dva pojačanja Legije, Hrvat Ivica Vrdoljak i Brazilac Bruno Mezenga.

"Kada sam dobio ponudu bio sam veoma počastvovan da tako veliki klub kao što je Legija želi mene. Prelazak u Varšavu je za mene veliki korak jer je Legija u Poljskoj poznata kao i Partizan", rako je Knežević po dolasku na aerodrom.

"U Srbiji sam imao mnogo uspeha, osvojio sam tri titule i dva kupa. Pre dolaska u Varšavu čuo sam se sa Mirom (Miroslav) Radovićem koji mi je rekao samo najbolje u Legiji. Znam da je klub poznat i u Evropi, ne plašim se pritiska na to sam navikao u Partizanu", istakao je Knežević za Legijin sajt.

Jedan od bivših "legionara" koji je učestvovao u transfreru Kneževića bio je Stanko Svitlica. Upravo je bivši igrač Spartaka, Proletera, Partizana, Čukaričkog i Vojvodine preporučio Srđu Poljacima.

"Obavestio sam klub da u Srbiji ima jedan zanimljiv igrač. Sportski direktor Marko Jozviak ga je posmatrao i odlučio da ga dovede. Veoma je iskusan, gladan je uspeha i mnogo će značiti Legiji".

Svitlica je veoma popularan u Varšavi.

"Drago mi je da mogu da pomognem Legiji. Uvek sam govorio da klub ima posebno mesto u mom srcu. U Varšavi mi je rođeno i dete. Srpski novinari su uvek govorili da sam pola Poljak pola Srbin. Najbolje godine sam proveo ovde. Iako su me mnogo poštovali nikada se nisam osećao kao zvezda".

Zajedno sa Kneževićem u Varšavu je stigao i koordinator Albert Nađ.

Srpski fudbaler u aprilu je napunio 25 godina, a za Partizan je odigrao 53 utakmice i postigao dva gola. Kao član "crno-belih" četiri sezone je igrao na pozajmicama u Teleoptiku, Obiliću i Bežaniji za koje je odigrao ukupno 79 mečeva.

Legija je sezonu u Poljskoj završila na četvrtom mestu sa 13 bodova zaostatka za šampionom Lehom iz Poznanja pa neće igrati u Evropi. Poslednju titulu klub je osvojio 2006. godine, a prošle sezone je bio vicešampion.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve