Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 27.05.2010.

13:51

ŽM:" Prvo odbrana, Ešli i Maikon"

Žoze Murinjo postaće trener Reala do kraja nedelje, ostaje samo da se usaglase detalji isplate obeštećenja između Reala i Intera.

Izvor: B92, AS

Autor:B92, AS

Default images

Kada je jasno da „specijalni“ prelazi na „Bernabeu“ otkrivaju se i detalji koji su bili manje poznati do finalne utakmice LŠ na stadionu gde će početi i narednu sezonu, ali kao trener Reala.

„I pre utakmice sa Bajernom znao sam da ću otići sa klupe Intera. Takvu sam odluku doneo, jer sam želeo da postanem trener Reala“, izjavio je Murinjo u intervju za španski „AS“.

Portugalca čeka veliki posao, da disciplinuje grupu skupih zvezda koje prošle godine nisu činile tim. On je najavio da neće potrošiti previše novca, iako mu Peres navodno priprema finansijsku injekciju vrednu više od 100 miliona vera:

"Obožavam igrače starosti 33-34 godine. To su igrači koji vam ne mogu doneti obeštećenje i zaradu, ali mogu mnogo na terenu u poznim godinama. Ako od njih dobiijete 2-3 sezone, vredi svaku paru“.

Naravno, obavezna tema su i pojačanja, uz Real uvek ide i epitet „zvučna“. Portugalac je malo detaljnije objasnio šta planira.

"Ne volim da trošim preveliki novac klubu u kome radim, ako to nije potrebno. Koentrao iz Benfike ne dolazi, to je novi Marselo, a mi već imamo jednog koji se zove upravo tako i igra za Real. Što se tiče Di Marie, on je sjajan napadač, ali je igrao u manjoj ligi. Imam ozbiljnu dilemu da li može da igra na tom nivou i u Primeri ili Italiji. Da je jeftiniji, vredeo bi rizika, ovako, cena koju traže za njega iz Benfike je ogromna“.

Odbrana je ranjiva tačka Reala. Tu Murinja očekuje najviše posla, i akvizicija, uz jednog klasičnog napadača:

"Želim tri ili četiri nova igrača, ali moramo da pojačamo i konkurenciju u napadu. Moguć je dolazak Ešlija Kola, puno cenim i Maikona“.

Nakon ovog intervjua, jasno je da će Aleksandar Kolarov, ako uopšte i postoji takav plan, biti rezervna opcija za dolazak u Madrid, a da su prve "mete" Englez i Brazilac.

Pogtugalac ni u Realu neće odustati od svoje formacije 4-3-3 koju forsira godinma.

"Normalno, četvorica pozadi u odbrani, sa dva potpuno ofanzivna beka kao što su Ešli i Maikon, trougao u sredini i tri napadača".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve