Nova vest
Fudbal

Sreda, 26.05.2010.

20:47

Real Madrid otpustio Pelegrinija

Real Madrid je u sredu i zvanično otpustio Manuela Pelegrinija, a predsednik kluba Florentino Peres izjavio je da njegov klub pregovara sa Žozeom Murinjom.

Izvor: MT

Autor:MT

Default images

Devetostruki prvak Evrope taj trofej nije osvojio još od 2002. godine, a od tada je potrošeno gotovo milijardu dolara na pojačanja.

U proteklih osam godina klub je vodilo deset trenera, a budući, Žoze Murinjo, navodno je potpisao četvorogodišnji ugovor vredan deset miliona evra po sezoni.

"Ubeđeni smo da nam je u stručnom štabu potrebna sveža krv i zato verujemo da je za to prava ličnost Žoze Murinjo", rekao je je Peres.

Pelegrini protekle sezone nije uspeo da osvoji trofej sa najskupljim timom na svetu. Prethodnog leta ’kraljevski’ klub su pojačala najzvučnija fudbalska imena, među kojima su i Kristijano Ronaldo i Kaka, bivši najbolji igrači godine u svetu.

Žoze Murinjo je predvodio Porto do titule u Ligi Šampiona 2004. godine, a taj uspeh je ponovio sa Interom pre nekoliko dana, a prethodno je osvojio i dve uzastopne šampionske titule u Italiji.

Inter je postao prvi italijanski klub koji je u istoj sezoni osvojio Ligu Šampiona, titulu prvaka Italije i trofej Kupa Italije.

Takođe, Murinjo je sa Čelsijem osvojio dve vezane titule u Premijer ligi. Krajem ’90-ih godina, Murinjo je bio prvo prevodilac, a potom i pomoćni trener u Barseloni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve