Nova vest
Fudbal

Petak, 21.05.2010.

19:48

Arsenal doveo Šamaka

Londonski Arsenal doveo je prvo pojačanje pred novu sezonu, a dres "tobdžija" nosiće marokanski napadač Maruan Šamak.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Dosadašnji centarfor Bordoa došao je na "Emirejts" kao slobodan igrač. Klub nije saopštio detalje potpisanog višegodišnjeg ugovora.

"Bez imalo oklevanja došao sam u Arsenal jer je to moj omiljeni klub", istakao je 26-godišnji igrač koji je prošle sezone postigao 16 golova, a tokom osam godina u Borodu 79 puta bio strelac.

Iako je rođen u Francuskoj, Šamak je odlučio da igra za Maroko, zemlju iz koje su njegovi roditelji. Na 53 meča postigao je 27 golova.

"Šamak je kvalitetan napadač koji ima potrebne atribute za dobre igre u Engleskoj. On je i borac, ne samo kvalitetan igrač. Odličan je u vazduhu i sjajan timski fudbaler. Biće veliko pojačanje za naš tim", istakao je trener Arsenala Arsen Venger.

Izvršni direktor "tobdžija" Ivan Gazidis prezadovoljan je dolaskom Marokanca.

"Arsen je dosta vremena pratio njegov razvoj i označio ga kao fudbalera koji će znatno pojačati ekipu. Prezadovoljni smo što je Maruan iizabrao Arsenal ispred mnogih klubova koji su se interesovali za njega".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

3 h

U fokusu

Vidi sve