Nova vest
Fudbal

Petak, 21.05.2010.

11:28

Internasional i Universidad prošli

Internasional i Universidad de Čile plasirali su se u polufinale Kopa Libertadoresa i pored poraza u četvrtfinalu.

Izvor: IK

Autor: IK

Default images

Oni su se pridružili timovima Sao Paula i Čivasa iz Meksika među četiri najbolja tima.Internasional je izgubio sa 2:1 od branioca titule Estudijantesa, ali je prošao dalje zbog pobede u prvom duelu od 1:0. Universidad de Čile je takođe prošao dalje i pored poraza kod kuće od 2:1, ali je zato u prvom duelu slavio protiv Flamenga u Brazilu sa 3:2.

Internasional će igrati protiv Sao Paula u polufinalu, da bi se izbegla situacija u kojoj bi dva tima iz iste države igrala finale. Drugi polufinalni par čine Čivas i Universidad. Polufinalni mečevi igraće se kada se završi Svetski šampionat u Južnoj Africi.

Mnogi igrači su bili uključeni u nerede u završnim trenucima duela u kome je Internasional izbacio Estudijantes. Leandro Gonzales i Enco Peres su dali golove u prvom poluvremenu za Estudijantes, ali je Đulijano u 89. minutu doneo Internasionalu plasman u polufinale. Po završetku utakmice igrač odbrane Estudijantesa Leandro Desabato je udario glavom golmana Sao Paula Roberta Abondancierija.

U preostalom četvrtfinalu Vagner Lav je dao Flamengu vođstvo udarcem glavom posle Adrijanovog šuta. Ipak Brazilci nisu uspeli da nadoknade minus od 3:2 iz prvog duela na svojoj Marakani prošle nedelje. Flamengo je morao da pobedi sa dva gola razlike. U 74. minutu Valter Montiljo je izjednačio, a četiri minuta kasnije Adrijano donosi novu nadu. Ipak do kraja nije bilo golova, pa je Universidad prošao u polufinale.

Kopa Libertadores je najkvalitetnije takmičenje u Latinskoj Americi, nešto poput evropske Lige šampiona. Pobednik ovog takmičenja igraće na klupskom svetskom šampionatu protiv najboljih sa ostalih kontinenata.

Ove sezone Kopa Libertadores pravi pauzu zbog Svetskog šampionata, pa će se takmičenje nastaviti u julu i završiti tek u avgustu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve