Nova vest
Fudbal

Petak, 21.05.2010.

00:00

Turbini prva ženska Liga Šampiona!

Ekipa Turbine Postdam iz Nemačke osvojila je prvu fudbalsku Ligu Šampiona za žene pobedom u finalu nad ekipom Liona posle boljeg izvođenja penala.

Izvor: MT

Autor:MT

Default images

Regularni deo meča, kao i produžeci, završeni su bez golova, pa su pitanje pobednika rešavali penali. Junakinja meča odigranog u Hetafeu bila je 17-godišnja Ana Felicitaz Sarholc koja je odbranila dva jedanaesterca, za konačnih 7:6 za Turbinu. Bilo je to prvo finale ženske Lige šampiona.

Premijerno izdanje ženske lige šampiona odigralo se u dve faze – kvalifikacionoj i nokaut fazi.

U kvalifikacionoj fazi učestvovalo je osam timova koji su bili vicešampioni kao i šampioni država sa nižim rejtingom, koji su se takmičili na mini turnirima sa po četiri ekipe. Po najbolja ekipa iz svake grupe je prošla u narednu fazu gde su se priključili timovima koji su preskakali prvu rundu i tu su se takmičile ukupno 32 ekipe.

Srpski predstavnik Mašinac eliminsan je u prvoj nokaut fazi od vicešampiona Liona. Mašinac je na svom terenu savladan sa 3:0, dok je u Lionu bilo 5:0 za francusku ekipu.

Posle šesnaestine finala, plasman među osam najboljih obezbedili su Lion, Tores Kalčo (Italija), švedska Umea, francuski Monpelje, Turbina Postdam, Roa (Norveška), Arsenal (Engleska) i Duizburg (Nemačka).

Postdam je bio najubedljiviji i prošao je sa ukupnih 10:0, a jedino uzbuđenje viđeno je u susretu Monpelje – Umea gde su Šveđanke prošle zahvaljujući golovima u gostima.

U polufinalu Lion je u prvom meču savladao Umeu sa 3:2, dok je Duizburg bio bolji od Postdama sa 1:0.

U revanšu između Umee i Liona nije bilo golova, dok je Postdam slavio sa 1:0, tako da je zahvaljujući boljem izvođenju penala (3:1), stigao do finala.

Finale se odigralo u predgrađu Madrida, Hetafeu, gde je ekipa Turbine, ponovo posle jedanaesteraca, došla do prvog trofeja u novoformiranom takmičenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve