Nova vest
Fudbal

Utorak, 18.05.2010.

23:53

Romario kandidat za Kongres

Socijalistička partija Brazila saopštila je da će legendarni fudbaler Romario biti jedan od njenih kandidata na predstojećim izborima za državni Kongresu.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Koordinator Romarijeve kampanje, Marko San, izjavio je da će njegova kandidatura za Donji dom brazilskog Kongresa biti ratifikovana na partijskoj konvenciji u junu.

San je najavio da će se Romario, ukoliko bude izabran u oktobru, koncentrisati na socijalne probleme kao što su zdravlje i obrazovanje.

On je istakao i da će Romario istovremeno, kroz socijalni program, nastojati da podstakne mlade da se bave sportom. San je, takođe, dodao da je svojevremeno jedan od najboljih fudbalera sveta trenutno nedostupan je za bilo kakav komentar povodom njegovog ulaska u politiku.

Romario je predvodio reprezentaciju Brazila do titule prvaka sveta 1994, kada je bio proglašen i za najboljeg fudbalera na planeti. On je dres sa nacionalnim grbom nosio ukupno 70 puta i postigao 55 golova.

Romario je prošle godine postao član Socijalističke partije Brazila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve